Bir haftada iki bölüm

'Çocuklar Duymasın' dizisi, artık hem çarşamba hem de cuma günleri ekrana gelecek.

Bir haftada iki bölüm
08 Şubat 2011 Salı 09:49 tarihinde eklendi.

 

atv'de yayınlanan 'Çocuklar Duymasın' dizisi, artık hem çarşamba hem de cuma günleri ekrana gelecek. Yapımcı-senarist Birol Güven, oyuncuların ve set ekibinin de bu durumdan memnun olduğunu söyledi.
 
Geçtiğimiz aylarda oyuncu, yönetmen ve senaristler dizi sürelerinin kısaltılması için ayaklanmış, 'Yerli dizi yersiz uzun!' sloganıyla eylemler düzenlenmişti. Hepsinin ortak isteği; dizi sürelerinin 45 dakikaya indirilmesiydi. Herkes bu çağrıların karşılık bulmasını beklerken, atv'de yayınlanan 'Çocuklar Duymasın'ın haftada iki gün yayınlanmasına karar verildi. Dizi, bundan böyle hem çarşamba hem de cuma günleri ekrana gelecek. Hem de aynı sürelerde...
 
Sabah'a konuşan dizinin senaristi ve yapımcısı Birol Güven, "Biz bir bölümü iki ya da üç günde çekebiliyoruz. Ekibimiz haftada ortalama beş gün boş kalıyordu. Bu yüzden bir haftada iki bölüm çekmeye karar verdik. Bu durum senaryo ekibini zorlayabilir ama yardımcı yazar sayısını artırarak bu sorunu aşacağız" dedi. Tüm ekibin aldığı ücretin de iki katına çıkacağını belirten Güven, "Diziye 15 yeni karakter katıldı. Anlatacak çok hikaye var. O yüzden haftada iki bölüm bizim için sorun değil. İzlenme oranı da artacaktır" diye devam etti.
 
Oyuncuların da bu konuda kendisine destek verdiğini söyleyen Güven, "Başta Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ olmak üzere, tüm oyuncularımız bu yeniliği destekledi. Zaten onlar desteklemese yapamazdık" dedi.