Bir kez daha mahkemelikler

VEFAT eden İşadamı İbrahim Cevahir'in oğlu Yusuf Cevahir'in, miras paylaşımı nedeniyle çıkan tartışmada kızkardeşi Aysun Cevahir Greenall'i darp ederek ve hakaret ettiği gerekçesiyle 3,5 yıla kadar hapsi istendi. Duruşmada konuşan şikayetçi Aysun Cevahir Greenall, “Sanık bana hakaret etmiştir. Hakaret edici ve tehdit edici sözler söylemiştir. Sanık çocukluğumdan beridir beni hep dövmüştür, çocuklarımın yanında bana hakaret etmiştir" dedi.

Bir kez daha mahkemelikler
27 Ekim 2016 Perşembe 16:27 tarihinde eklendi.
İşadamı İbrahim Cevahir'in oğlu Yusuf Cevahir'in, miras paylaşımı nedeniyle çıkan tartışmada kızkardeşi Aysun Cevahir'i darp ederek ve hakaret ettiği gerekçesiyle 9 aydan 3,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Yusuf Cevahir katılmazken, şikayetçi Aysun Cevahir Greenall hazır bulundu.
 
“SANIK ÇOCUKLUĞUMDAN BERİDİR BENİ HEP DÖVMÜŞTÜR"
 
Şikayetçi Aysun Cevahir Greenall “Bilirkişinin çözümlediği ses kayıtlarında da görüleceği üzere sanık bana hakaret etmiştir. Hakaret ve tehdit edici sözler söylemiştir. Sanık çocukluğumdan beridir beni hep dövmüştür, çocuklarımın yanında bana hakaret etmiştir" diye konuştu.
 
“BURANIN KRALI MISIN SEN KENDİNİ NE SANIYORSUN"
 
Duruşmada tanık olarak dinlenen Pınar Acar, sanık Yusuf Cevahir'in patronu olduğunu, olay günü de Aysun Cevahir Greenall'ın işyerine geldiğini anlattı. Tanık Acar, “Aysun Hanım şirketle ilgili mali tabloları muhasebeden istemiş, cep telefonuyla fotoğraflarını çekmiş benden bunların çıktısını istedi. Şirkete gelen Yusuf Bey çıktıları gördü. Aysun Hanım'a “Bu insanları meşgul etme, bir şey soracaksan gel bana sor" dedi. Aysun Hanım, odaya girdiğinde Yusuf Bey'e “Sen buranın kralı mısın? Sen kendini sanıyorsun" dedi. Tartışmaya başladılar. Ben odadan çıktım. Aysun Hanım , Yusuf Bey'in odasında yarım saat kaldı. Ben duruma bakmak için tekrar kapıyı çalıp, içeri girdim. Aralarında duygusal bir konuşma vardır. Sakinleşmişlerdi. Yusuf Bey'in, Aysun Hanım'a hakaret edici söz söylediğini, darp ettiğini görmedim" dedi.
 
“OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOKTU"
 
Şirkette güvenlik görevlisi olarak görev yapan Tanık Şeraffettin Seçkin de “Olay günü Aysun Hanım geldi, yukarı çıktı. Bir süre sonra şirketten ayrıldı. Ayrılırken de görüntüsünde olağanüstü bir durum yoktu" diye konuştu. Tanık olarak çalışan şirket çalışanı diğer iki kişi olayla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.
 
“AYSUN CEVAHİR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"
 
Sanık Yusuf Cevahir'in avukatları Uğur Uğurlu ve Deniz Taş da “Biz Aysun Cevahir hakkında müvekkilime karşı işlediği hakaret ve dosyadaki ses kayıtlarının hukuka aykırı olması nedeniyle “Özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğinin ihlali" eyleminden suç duyurusunda bulunduk. Bilirkişi ve tanık raporuna karşı yazılı beyanda bulunacağız" diye konuştu.
 
DURUŞMA OCAK AYINA ERTELENDİ
 
Bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunması için taraflara süre veren mahkeme, şikayetçi Aysun Cevahir hakkında yürütülen soruşturmanın akıbetinin sorulmasına da karar verdi. Duruşma 26 Ocak'a ertelendi.
 
İDDİANAME
 
İddianamede 16 Şubat 2016 tarihinde Aysun Cevahir Greenall'ın, ağabeyi Yusuf Cevahir hakkında suç duyurusunda bulunduğu anlatıldı. Suç duyurusunda Yusuf Cevahir'in şirket merkezinde Aysun Cevahir Greenall'a hakaret ettiği, üzerine yürüdüğü , odasına doğru fırlatıp, kollarını sıktığı iddia edildi. Aysun Cevahir Greenall'ın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı tespit edildiği iddianamede belirtildi. Şüpheli Cevahir'in hakaret ve basit yaralama suçlarından 9 aydan 3,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
 
SANIK YUSUF CEVAHİR: HAKARET ETMEDİM
 
14 Haziran'da Sanık Yusuf Cevahir, suçlamaları redderek şöyle savunma yapmıştı: “Kardeşim olan müştekiye vurup, hakaret etmedim. Kardeşimin psikolojik rahatsızlığı var. Muhakeme zayıflığı var. Kendisi kolayca kullanılabiliyor ve yıllardır da kullanılmaktadır. Kendisini kullanan kişilerin yönlendirmesiyle babam ölmeden önce babam, öldükten sonra da şirketin başında olduğum için bana karşı iftiralarda bulunuyor. Müşteki olay günü şirkete gelmiş. Ben şirkete geldiğim zaman sekreterin yanında oturuyordu. Kendisine, “Sormak istediğin bir şey varsa gel cevaplayayımö dedim. Konuştuk. Benim bilgim ve rızam olmadan konuştuklarımızı kaydetmiş ve beni tahrik edecek konuşmalar yaptı. Ben kesinlikle kendisine vurmadım. Hakaret etmedim. Benim odama giriş ve çıkış görüntüleri de mevcuttur. Darp edilen bir kişi o rahatlık içerisinde odadan çıkamaz. Bana iftira ediliyor."
Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)