"Bir netice almış değiliz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli maaşlarına promosyon verilmesi konusunda kamuoyundaki rakamların karşılarına çıkan rakamlara göre farklılık gösterdiğini ifade etti.

Bir netice almış değiliz
28 Kasım 2013 Perşembe 22:01 tarihinde eklendi.

Çelik, "Çünkü maaşlar bankalar acısından çok düşük karlılık ifade ediyor. Bundan dolayı bir netice almış değiliz. Kalıcı bir şey yapmayı gerektirecek bir rakam ortada yok." dedi.

Bakan Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensupların açıklamalarda bulundu. Toplantıda, toplu sözleşmede karar altına alınan ama yasal düzenleme gerektirdiği için uygulamaya girmeyen konuların ele alındığını ifade etti.

Görüşülen konuların başında 4/C'lilerin iş güvencesinin sağlanması geldiğini aktaran Çelik, "4/C'liler her yıl sözleşme yaptıkları için iş güvencesiyle ilgili sıkıntı yaşadıklarıyla ilgili sorununu dile getiriyorlardı. Burada bunu taraflarla tartıştık. ‘4/C'lilerin sözleşmesinin yıllık değil de dönemlik yapılması ya da 4/C statüsü bir skala içerisinde düzenlenir mi’ gibi konular gündeme geldi.” diye konuştu.

"ÇELİŞKİ ARZ EDEN RAKAMLAR SÖZ KONUSU"

Memura disiplin affı ve 2005'ten sonra çalışmaya başlayan memura bir derece verilmesi konusunu da tartıştıklarını belirten Çelik, emeklilerin maaşlarına promosyon verilmesi konusunu da görüştüklerini ama bu konuda bankaların tekliflerinin istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Bu konuda kamuoyundaki algılanan rakamların karşımızdaki rakamdan farklılık gösterdiğini gördük. Dönemsel olarak 3 yıllık, 2 yıllık promosyon uygulaması olabilir mi diye tartıştık. Çünkü maaşlar bankalar acısından çok düşük karlılık ifade ediyor. Bundan dolayı bir netice almış değiliz. Kalıcı bir şey yapmayı gerektirecek bir rakam ortada yok.

Bir banka 'bana verdiğiniz maaşın getirisi azami 60 lira' diyor. Bu bir maaş promosyon verilecek gibi rakamlar nereden çıkıyor bilemiyorum. Müthiş bir çelişki arz eden rakamlar söz konusu. Olmayan bir karı bankaların dağıtması diye bir şey söz konusu olamaz. Dağıttığımız maaşla ilgili bir kar varsa bunu emekli adına istemek bizim görevimiz. Biz onun peşindeyiz."


CİHAN