‘Bir odada deneme yaptık’

Tıbbi olmayan yollarla vajinusmus (cinsel ilişkiye girememe) tedavisi yaptığı öne sürülen Dr. Haydar Dümen 6 tanık gösterdi. Tanıklardan biri “Korunmuş bir odada deneme yaptık ve olumlu sonuç aldık” dedi.

Bir odada deneme yaptık
13 Haziran 2013 Perşembe 09:46 tarihinde eklendi.
“İnsan üzerinde deney yaptığı” iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Haydar Dümen hakim karşısına çıktı. Duruşmada 6 kişi Dümen’in lehine tanıklık yaptı. Tanıklardan biri, Dümen’in önerilerini evde uygulayamamaları üzerine korunmuş bir odada deneme yaptıklarını, Dümen’in yanlarından ayrıldığını ve bu denemelerinin sonucunun da olumlu olduğunu ifade etti. Bir tanık da Dümen’in uyguladığı ilaç tedavisi ve telkinleri sayesinde evliliğinin kurtulduğunu belirtti. Tanıklar “Cinsel birleşmeye tanıklık gibi bir önerinin kesinlikle gelmediğini” söylediler.
 
‘Hakkımda şikayet yok’
 
İfade veren Haydar Dümen de “Tanıklar doğru söylemektedir. Benim suç kastım yoktur. Uyguladığım yöntem tıbbidir. Bu husustaki Yüksek Sağlık Şurası raporunu kabul etmiyorum. Tedavi uyguladığım hastalarımdan hakkımda tek bir şikayet yoktur. Bu davanın asıl sebebi yazarlık yaptığım gazeteler arasındaki rekabetten kaynaklanmaktadır. Suçsuzum, beraatımı isterim” diye konuştu. Soruşturmanın genişletilmesi talebini reddeden hakim, duruşmayı karar için erteledi.
 
Kaynak: ELİF ALTIN / VATAN İSTİHBARAT

DHA