'Bir popstar çıkardılar hayırlı olsun'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir popstar çıkardılar hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne sebep olan bu değil miydi? " diye sordu.

Bir popstar çıkardılar hayırlı olsun
28 Mayıs 2015 Perşembe 20:37 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda düzenlenen "Cumhurbaşkanı Nevşehirlilerle Buluşuyor" programına katılarak vatandaşlara hitap etti.
 
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Bir popstar çıkardılar. İyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş öyle diyorlar. Hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne sebep olan bu değil miydi? Bir yandan da milleti tehdit etmekten geri durmuyorlar. Neymiş efendim, bölücü örgütün ve paralel yapının desteklediği parti barajı aşamazsa kriz çıkarmış, erken seçime gidilirmiş. Kim söylüyor bunu, bir yanda milliyetçi olduğu iddiasındaki partinin genel başkanı söylüyor. Böyle bir yanlış olabilir mi, bunu nasıl söylersin? Bu ülkenin güvenlik güçlerini tepeden tırnağa nasıl yok farzedersin."
 
Bu ülkede hukuka, yasalara ters hareket edenin gerekli muameleyi göreceğinin altını çizen Erdoğan, "Kimlerin nerelerde bir araya geldiğini görüyor musunuz? Nevşehir bu oyuna izin verir mi? İşte bunun için Hacı Bektaş-ı Veli'nin diyarında buradan sesleniyorum; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ben de şunu ilave ediyorum, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız" şeklinde konuştu. 
 
"Ne aydını, bunlar karanlık, karanlık"
 
Erdoğan, 200 kişinin hazırladığı bildiriye değinerek, şöyle konuştu:
 
"Sözüm ona 'aydın' kisvesi altında 200 kişi bir araya gelmiş bildiri yayınlamış. Onların da derdi eş başkanların partisinin barajı geçmesi. Bizi de vesayet rejimi oluşturmakla suçluyorlar. Biz vesayet rejimini 27 Mayıs darbesinden, 12 Eylül darbesinden, 28 Şubat postmodern darbesinden, 27 Nisan o bildirisinin okunduğu zamandan biliriz. Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Bugün illa bir vesayet arayacaklarsa gitsinler arkasında durdukları yere baksınlar."
 
Vesayete niyetlenmenin 'Van'da bilboardlara kan akan musluk resimleri asmak' olduğunu dile getiren Erdoğan, "Vesayeti istemek, bölgenin her yerinde vatandaşlarımızı kendilerine oy vermeleri için tehdit etmektir. Vesayeti desteklemek Diyarbakır'da 3. kattan atılan, bıçaklanarak otomobille üzerinden geçilen Yasin Börü'nün katline ses çıkarmamaktır. Bu sözde aydınların 6-8 Ekim olaylarında öldürülen 50 kişi için bildiri yayınladıklarını duydunuz mu, gördünüz mü? Ne aydını, bunlar karanlık, karanlık. Bunların hiçbir milli meselesi yok. Hiçbir milli mesele için bir bildiri yayınladıklarını görmedik, göremezsiniz. Çünkü bunlar hiçbir zaman benim milletimin canının, inancının, kültürünün, tarihinin, değerlerinin yanında yer almadılar. Bunlar her zaman milletin karşısında oldular" ifadesini kullandı. 
 
12 yıllık Başbakanlığı döneminde, kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara çıkardıklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'ye bu zenginliği istikrar ve güven ortamı sayesinde kazandırdıklarını belirtti. Erdoğan, "Milli bankamız Merkez Bankası kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Şimdi, 122 milyar dolar var. Milliyetçilik öyle kafatası milliyetçiliğiyle olmaz, kuru milliyetçilik olmaz, böyle olur, kasayı doldurmakla olur" diye konuştu.
 
"Biz eserlerimizle övünüyoruz"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray kent meydanında düzenlenen programda da Aksaraylılarla buluştu.
 
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Biz, eserlerimizle övünüyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Milletimize elimiz boş gelmedik, gelmiyoruz. Biz, karnemizi milletimize sunduk… 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız derken, 2 trilyon milli gelir derken, 12 yılda sağladığımız başarıları referans gösteriyoruz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aksaray, Pensilivanya’nın ve onun güdümündeki muhalefetin kurduğu çatıyı, yüzde 74 ile başlarına yıktı. Aksaraylılar darbe ve vesayet özlemcilerine dillere destan bir ders verdi. Ahde vefanız, itimatınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı