"Bir şampiyonlukla avunacak adam değilim"

Bursaspor Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yazıcı, bazı kulüplerin hala eski düzenle maç kazanmaya devam ettiğini söyledi. Yazıcı, "Anadolu kulüpleri ile yaptıkları maçlarda hala hakem hataları yaşanıyor." dedi.

Bir şampiyonlukla avunacak adam değilim
28 Şubat 2013 Perşembe 23:31 tarihinde eklendi.

 

 
Bursaspor Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. 
 
Kongrede konuşan Başkan İbrahim Yazıcı, uzun yıllardır ticaret yaptığını ancak kulüp başkanlığında aldığı keyfi başka bir işte almadığını ifade etti. Buna karşın en çok zarar gördüğü işin de kulüp başkanlığı olduğuna dikkat çeken Yazıcı, hep daha iyisini yapmak için çalıştığını vurguladı. 
 
"BEN BİR ŞAMPİYONLUKLA AVUNACAK ADAM DEĞİLİM"
 
"Ben bir şampiyonlukla avunacak adam değilim." diyen Yazıcı, şunları söyledi: 
 
"Eğer öyle olsaydım, 17 Mayıs 2010'da buraya kadarmış der, ömür boyu o şampiyonluğun gururu ile yaşardım. Ama bu şampiyonluk beni tatmin etmiyor. O yüzden buradayım, o yüzden eziyet çekmeye, hayatımı daha büyük başarılar için feda etmeye hazırım. Hiç bir koltuk, statta oturduğum koltuk kadar yormadı. Bursasporluların sorumluluğunu üzerime alarak otururum. Nitekim Trabzon'da az kalsın o koltukta Azrail bizi yakalıyordu."
 
Sürpriz bir teknik direktör değişikliği yaptıklarını ancak hala 4. sırada olduklarını ifade eden Yazıcı, bütün Bursa'nın desteğini beklediklerini kaydetti. Her gün kurumsal hamlelerin yenilerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Yazıcı, saha içinde ve saha dışında başlarının dik olduğunu vurguladı. 
 
"ESKİ DÜZENLERİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYORLAR"
 
Camia olarak birbirlerini yemek yerine Bursaspor'u tehdit olarak görenlere karşı birlikte mücadele etmek gerektiğinin altını çizen Yazıcı, şöyle devam etti: 
 
"Federasyon kurullarının aldığı kararlara bakın, bizim maçları verdikleri tarihlere bakın. Tekerine çomak soktuğumuz kulüplerin, hangileri olduğunu biliyorsunuz, eski düzenleri sürdürmek adına, hala eski düzenle maç kazanmaya devam ediyorlar. Anadolu kulüpleri ile yaptıkları maçlarda hala hakem hataları yaşanıyor. Maç içinde küfürler ediliyor, maçtan sonra takım otobüsümüz taşlanıyor. Tek istedikleri Bursaspor 2010 yılındaki gibi başımıza bela çıkartmasın. Az parlayan oyuncumuzla ilgili hemen transfer söylentileri çıkartıyorlar."
 
"BİRLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR, OYUNA GELMEYELİM"
 
Yaptıkları futbol devriminin kendilerine ödetilmeye çalışıldığını savunan Yazıcı, sözlerine şu cümlelerle son verdi:
 
"Yaptığımız futbol devrimini bize nasıl ödetmeye çalıştıklarının sizlerde farkındasınız. Futbolun egemen güçleri önümüzü kesmek için her türlü yolu denerken, biz birbirimizi yiyip duruyoruz. Nasıl ülkemizin Ortadoğu'da lider olmasını istemeyenler kardeşi kardeşe düşürüyorlarsa, bizim içinde yapılan bu. Kendi içimizdeki birliği bozmaya çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyin. Hesap sorma yeri burası. Her şey elinizdeki kitapçıktı."

CİHAN