Bir ülkeye daha vizeler kalktı

Turizmin Amerika kıtasındaki merkezi Karayipler'de Bahamalar, Jamaika, Trinidad Tobago gibi ülkelerin ardından, Saint Kitts and Nevis'e yapılacak seyahatte resmi bürokrasi son buldu, 90 gün kalma fırsatı doğdu

Bir ülkeye daha vizeler kalktı
23 Nisan 2012 Pazartesi 09:44 tarihinde eklendi, 1.253 kez okundu.

 

Son dönemde vatandaşlarına sınırsız seyahat imkânı sunmak amacıyla yoğun çalışmaya giren Türkiye, bir ülke ile daha vizeleri kaldırdı.

Geçen ay Brunei Sultanlığı ile vizesiz ülkeler listesine şimdi de bir Karayip ülkesi daha eklendi. Bahamalar, Haiti, Grenada, Jamaika, Trinidad Tobago gibi ülkelerin ardından Karayiplerin cenneti kıskandıran güzelliğe sahip adalar ülkesi Saint Kitts and Nevis ile vize muafiyeti üzerine anlaşma imzalandı. 51 binlik nüfusu, 261 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen, doğası ve tarihi mekanlarıyla Karayipler'in en dikkat çeken turizm bölgelerinden Saint Kitts and Nevis ile Türkiye arasında vize muafiyetine yönelik anlaşma geçtiğimiz hafta İngiltere'nin başkenti Londra'da imzalandı. 
 
NÜFUSUN 10 KATI TURİST 
Anlaşma ile vizelerin kalkmasının yanı sıra 90 gün ülkede kalma imkanı da yer alıyor. Britanya Krallığı'na bağlı Amerika kıtasının küçük ülkesi adına imzaları Saint Kitts and Nevis Yüksek Komiseri Kevin Isaac ile Türkiye'nin Britanya Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz gerçekleştirdi. Yaklaşık 900 milyon dolar milli geliri olan Saint Kitts and Nevis, turizm bakımından dünyanın en yoğun ülkelerinin başında geliyor. Son verilere göre ülkeye gelen turist sayısı nüfusunun 10 katından fazla. 51 bin nüfusu olan ülkeye gelen turist sayısı yıllık 590 bine ulaşmış durumda. Tarım alanında şeker üretiminin ağırlıkta olduğu ülkeyi dünyaya açmak için Türkiye ile imzlanan anlaşmanın önemli olduğunu belirten Saint Kitts and Nevis Yüksek Komiseri Kevin Isaac, "Karşılıklı olarak hem insanlarımızın buluşmasını sağlayacağız hem de ikili ticaretin artmasına imkan vereceğiz" dedi. Amerika kıtasının keşfinin ardından, tarihi 16'ncı yüzyıla kadar uzanan ülke, iki ana adadan oluşuyor. Ana bölümü Saint Kitts adası oluştururken, ikinci ada Nevis ile ülke tamamlanıyor. Turistlerin en fazla ilgi gösterdiği bölüm ise su altı sporlarının yaygın, doğasının yemyeşil olması. Mavinin tüm tonlarının yer aldığı ülkenin kıyı şeridi, nefis balık ürünlerine de ev sahipliği yapıyor. 
 
73 ÜLKEYE VİZESİZ SEYAHAT
Türkiye'nin Saint Kitts and Nevis ile imzaladığı anlaşma ile Türkiye vatandaşlarının vize sorunu yaşamayacağı ülke sayısı da 73'e ulaşmış oldu. Bunların arasında tüm pasaport sahiplerinin vize sınırlamasının olmadığı ülke sayısı ise 62. Son olarak Ukrayna ve Brunei Sultanlığı arasında vizeler kaldırıldı. Bunun yanı sıra, 16 Aralık 2011'de yapılan iki anlaşma ile diplomatik pasaport sahipleri Nijerya ve Etiyopya'ya vizesiz seyahat edebiliyor. Sınır kapılarında vize alınabilen 11 ülke ise "Bahreyn, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Katar, Kenya, Sudan, Ukrayna, Umman ve Zambiya" olarak sıralanıyor. 
 
SINIRLAR KARAYİP'TE KALKTI
* Bahamalar 
* Haiti 
* Jamaika 
* Kolombiya 
* Kosta Rika 
* Nikaragua 
* Palau Cumhuriyeti 
* St. Lucia 
* St. Vincent- Grenadines 
* Trinidad-Tobago 
* Venezüella 
* Saint Kitts and Nevis

Sabah