Bir üniversitede daha gerginlik

Cumhuriyet Üniversitesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerle ülkücü öğrenciler arasında gerginlik.

Bir üniversitede daha gerginlik
16 Nisan 2013 Salı 16:42 tarihinde eklendi, 1.170 kez okundu.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, Dicle Üniversitesi'nde yaşanan olaylara tepki göstermek için üniversite kampusu içindeki Merkezi Kafeterya önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının yapıldığı yere gelen ülkücü öğrenciler ile doğu kökenli öğrenciler aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
Doğu kökenli ve sol görüşlü öğrencilerin yer aldığı 50 kişiden oluşan Demokratik Öğrenci Derneği, Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Kafetarya önünde bir basın açıklaması yaptı. Öğrenciler barış sürecini desteklediklerini belirterek Kürtlerin üzerinde polis baskısı olduğunu iddia edip bu duruma tepki gösterdi. Demokratik Öğrenci Derneği Sözcüsü Timuçin Göçer, Kürt sorununa çözüm amacıyla bir süreç başlatıldığını belirtti. Bu süreci sabote etmek için provokasyonlar yapıldığını iddia eden Göçer, "Bölgedeki insanların dini hassasiyetleri kullanılarak kendi kirli oyunlarını devreye sokmak isteyen rant ve çıkar çevreleri, Dicle Üniversitesinde bu oyunlarını tekrardan devreye koymak istemiştir" dedi.
 
Son olayda öğrenci olmayan kişilerin polisle birlikte hareket ettiğini ve bu saldırının organize olduğunu iddia eden Göçer, "Ülkemiz böylesi tarihi bir süreçten geçerken bu tür provokasyon girişimlerine izin vermemeli ve bu tür çevrelere karşı birlik olmalıdır" diye konuştu.
 
GERGİNLİK YAŞANDI
 
Basın açıklaması sırasında dernek üyelerinin yanına bir grup ülkücü öğrenci geldi. Ülkücü öğrenciler, 'Kampüste PKK istemiyoruz' sloganları atarak basın açıklaması yapan gruba tepki gösterdi. Karşıt görüşlü iki grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri her iki grubu güçlükle sakinleştirerek olay çıkmasını önledi.

DHA