Birand'a Öcalan fırçası

Mehmet Ali Birand'ın "Öcalan cezaevinden çıkacak, parti lideri olup meclise girecek" sözlerine Habertürk ekranlarında Uğur Dündar'dan sert yanıt geldi.

Biranda Öcalan fırçası
23 Kasım 2012 Cuma 13:46 tarihinde eklendi, 2.371 kez okundu.

Uğur Dündar, bugün Habertürk'te yayınlanan Medya Kritik'e konuk oldu. 

 
Uğur  Dündar, gündemdeki maddelere dair görüşlerini aktarırken Mehmet Ali Birand'ın önceki gece CNN Türk ekranlarında Aykırı Sorular Programında söylediği sözleri sert bir dille eleştirdi. Deyim yerindeyse Dündar, meslektaşı Birand'a canlı yayında fırça attı.
 
BİRAND'IN İSMİNİ BİLE ANMADI
 
Mehmet Ali Birand'ı ismini anmadan "Türkiye realitesinden kopuk insan" olarak niteleyen Dündar, Öcalan'ın hapisten çıkıp bir partinin başına geçebileceği iddiasını ise "yıllar sonra böyle bir şey olabilir ama Öcalan asla Türkiye'deki kürtlerin tamamının desteklediği bir lider olamaz" diye yorumladı. 
 
İşte Uğur Dündar'ın Habertürk ekranlarında Birand'ın Öcalan ile ilgili sözlerine verdiği yanıt:
 
Serap Belet Douillet: En son Birand bunu dedi. Bugün yazmış da köşesinde... "Bunu duymak sizin pek hoşunuza gitmeyecek belki ama bir gün Öcalan cezaevinden çıkacak. Meclise girecek. Hatta PKK isim değiştirerek, bir parti olarak meclise girecek." Ne diyorsunuz buna... 
 
TÜRKİYE REALİTESİNDEN KOPUK İNSANLAR
 
Uğur Dündar: Şimdi tabi bugün bunları söyleyenler bana göre Türkiye realitesinden kopuk insanlar. PKK terör örgütü, Türkiye'de hemen hemen her kasabada, her köyde bir şehide sebep olmuş, şehit cenazesine sebep olmuş, dünyanın gördüğü en acımasız, en eli kanlı terör örgütlerinden biridir. Ben terör örgütü ile Kürt sorununu birbirinden ayrı tutuyorum. Ayrıca araştırmalar da şunu gösteriyor. Kürt vatandaşlarımıza BDP'nin eşbaşkanlarının isimleri soruluyor. Çok büyük bir oranda eşbaşkanların isimlerinin bilinmedi, BDP'ye oy verenlerin bile isimleri bilmediğini ortaya koyuyor. Şimdi Öcalan dendiğinde Allah Rahmet eylesin benim çok sevdiğim, saydığım Turgut Özal, bizi bir GAP gezisine götürdü. Gezi yarıda kaldı çünkü PKK bir mezrayı basıp katliam yapmıştı. Fazla uzatmayayım, öbek öbek kadınlar cesetlerin üzerine yığılmış ağlıyor, ağıtlar yakıyorlardı. Evler yanmış, hatta tavuklar horozlar atılan bombalar yüzünden tavanlara yapışmışlardı. Derken özel harekatçı polisler bana gazete kağıdına sarılmış bir şey getirdiler. Açtım açtım bir şey gözükmüyor. Açtım açtım... Şu kadarcık bir bebek ayağı. Terör örgütü dendiğinde, Abdullah Öcalan dendiğinde benim gözümün önüne o geliyor. 
 
ÖCALAN YILLAR SONRA MARJİNAL BİR PARTİNİN BAŞINA GEÇEBİLİR
 
Uğur Dündar: Öcalan ile ilgili konuşanların, Türkiye'nin her kasabasında bir şehit cenazesinin kaldırıldığı ve artık bazı kentlerde şehit fotoğraflarının saklandığı binalarda duvarlarda yer kalmadığını bilmeleri lazım. 
Haa yıllar sonra böyle bir şey olur mu? Olabilir. Bir marjinal partinin başına geçebilir. Ama hiç bir zaman Öcalan Türkiye'de yaşayan Kürtlerin tamamının desteklediği bir lider olamaz.
 
1970'Lİ YILLARDA HAKKARİ'Yİ GÖRÜNCE DEVLET ADIM ATSIN DEMİŞTİM
 
Serap Belet Douillet: Peki hükümetin attığı adımları nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Uğur Dündar: Ben Kürt sorunun çözümü için adım atılmasını 1970'li yılların başında Hakkari'ye gittim. Geri kalmışlığı, sefaleti, unutulmuşluğu,devletin sürgüne gönderdiği yöneticileri tanıyınca çok büyük bir tehlike bekliyor Türkiye'yi yakın gelecekte dedim. Bu sorunun üzerine mutlaka gidilmeli dedim. Kalkınmanın sağlanması, gönderilen paranın üçkağıtçıların eline geçmemeliydi. Gitmeliydi mutlaka devlet. Çok geç kalındı. Atılan adımların kamu vicdanını kanatmayacak doğrultuda ciddi adımlar olduğunu düşünüyorum. MHP ciddi bir muhalefet yapmıyor ama İç anadolu bölgesinde MHP'nin oyları artıyor. 
 
gazeteciler.com