Birand'dan muhabiri korkutan soru

Birand soruyu öyle bir sordu ki Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ'ın yüz şekli değişti...

Biranddan muhabiri korkutan soru
14 Kasım 2012 Çarşamba 09:42 tarihinde eklendi, 1.298 kez okundu.

Son günlerin en sıcak tartışma konularından idam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şu sıralar birçok yerde tekrarlaması üzerine gündemdeki sıcaklığını koruyor.

 
GÜNDEM İDAM
 
Son olarak İtalya’da Ahmet Davutoğlu’na da Avrupalılar tarafından idamın geri gelip gelmeyeceği yönündeki görüşleri sorulmuştu.
 
"İDAMLA İLGİLİ ÇALIŞMA YOK"
 
Usta gazeteci Mehmet Ali Birand, Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ ile bu konuyu konuştu. Meclis’te AK Parti kulislerindeki havayı koklayan Karadağ, milletvekillerinin idamın geri gelmesiyle ilgili bir hazırlığının bulunmadığını aktardı.
 
Bunun üzerine söz alan Birand da bu konuda bir çalışma beklemediğini ifade etti. Normal şartlarda Başbakan’ın konuşmasından hemen sonra yasa çalışmalarına başlayan AK Partili vekillerin, bu kez herhangi bir çalışmada bulunmadığını açıklayan Birand, bu yüzden "Erdoğan’ın neden böyle bir tartışmayı gündeme taşıdığı" konusunda ise meraklandığını belirtti.
 
Karadağ ise Ankara’daki havayı aktarırken, özetle idamın gelmesi yönünde bir çalışma beklenmediğini açıkladı.
 
"BAŞBAKAN GÖNÜL MÜ OKŞUYOR?" 
 
Birand da şaşkınlığı iyice artmış bir biçimde "O halde Başbakan’ın amacı gündem değiştirmek mi?" diye sordu. Karadağ’ın açıklamaları üzerine Birand, "Başbakan toplumun gönlünü mü okşuyor" deyince Ankara Temsilcisi’nin yüz ifadesi bir anda değişti.
 
Birand’ın sorusu Erhan Karadağ’ı oldukça şaşırtırken, kendisine "Siz daha iyi biliyorsunuz Başbakan Erdoğan gelen terör ve şehit haberleri üzerine üzülen toplumu pansuman ediyor" dedi. Bunun üzerine Birand kahkaha atarak "Korkarak söylüyorsun?" dedi.