Birand'tan 'Gül' bombası!

Birand, devletin zirvesinin katıldığı fırlatma töreninde Gül'ün çağrılmamasını yorumladı.

Birandtan Gül bombası!
21 Aralık 2012 Cuma 08:44 tarihinde eklendi.

 

Çin'den fırlatılan Göktürk 2 uydusu sadece ODTÜ çatışmalarıyla değil Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili iddialar üzerinden de tartışma konusu oluyor.
 
Kanal D anchormani M. Ali Birand, devletin zirvesinin katıldığı fırlatma töreninde Abdullah Gül'ün yer almamasının perde arkasını açıkladı.
 
ABDULLAH GÜL NEDEN TÖRENE KATILMADI?
 
Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı Cemi Çiçek, Genelkurmay Başkanı Nejdet Özel'in ve bir çok Bakan'ın katıldığı törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer almamıştı. Gül'ün yokluğunu yadırgadığını ve sebebini sorguladığını belirten Birand, yaptığı kulis sonrası ulaştığı sonuçları paylaştı. Ankara'da herkesin topu birbirine attığını kaydeden Birand, Cumhurbaşkanı Gül'ün törene davet edilmediğini iddia etti. Gül'ün bu nedenle hükümete kırgın olduğunu da iddia eden Birand, olayın Ankara'da gerilim konusu olduğunu söyledi.
 
KABAK YİNE TÜBİTAK'IN BAŞINA PATLAYACAK!
 
"Size garip gelmedi mi. Bana geldi. Gözler Cumhurbaşkanı'nı aradı. Abdullah Gül törende yoktu. Bugün sordum soruşturdum. Çok garip gelecek ama Cumhurbaşkanı o törene davet edilmemiş. Niyesini bilemiyorum, kimse de anlatmıyor. Ankara'da kime sorsanız topu başkasına atıyor. Başbakanlık çevreleri töreni biz düzenlemedik diyor, Bakanlık biz evsahibi değiliz diyor. Ankara'nın havasına bakılırsa kabak yine TÜBİTAK'ın başına patlayacak gibi gözüküyor. Ama emin olun Ankara'da devletin zirvesinde garip bir hava oluşmuş durumda. Cumhurbaşkanı'ndan hiç bir açıklama yok ama yine de kırgınlık açıkça hissediliyor. Türkiye'nin attığı bu önemli adıma Cumhurbaşkanı'nın çağrılması aslında çok daha şık olurdu."