Birbirine bağlanan develer zor ayrıldı

Çanakkale'de bu yıl ilk kez düzenlenen Büyük Truva Deve Güreşi Festivali'ne, 'Kankardeş 17' ile 'Pazarcıoğlu' adıl develerinin nefesleri kesen güreşi damgasını vurdu.

19 Ocak 2014 Pazar 17:17 tarihinde eklendi.
Güreş sırasında birbirine bağlanarak 'çakal kapan' olan iki deveyi "urgancı' denilen çok sayıda kişi güçlükle ayırabildi.
 
Çanakkale Belediyesi'nce kurban satış alanında organize edilen "1. Büyük Truva Deve Güreşi Festivali'ne Ege Bölgesi'nden 120 deve katıldı. Havanın da güzel olması nedeniyle güreşlere ilgi büyük oldu. Ezine'den İrfan Ulusoy'a ait 'Kankardeş 17' ve Aydın'dan Akın Pazarlıoğlu'na ait 'Pazarcıoğlu' adlı iki devenin Çanakkale Belediye Başkanlığı kupasındaki final güreşi izleyenlerin nefesini kesti. İki deve birbirini bağlayarak 'çatal kapan' olunca devreye urgancı adı verilen görevliler girdi. İki deve büyük çabalar sonucu birbirinden ayrılabildi.
 
Güreş sonunda Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, İrfan Ulusoy ve Akın Pazarlıoğlu'na kupalarını verdi. Başkan Gökhan, "Bir geleneğimizi yaşatıyoruz. Deve güreşleri bu yörenin çok önemli kültürel faaliyetlerinden biri" dedi.
 
Yerel seçimlerde başkan adayı olan CHP'li Ülgür Gökhan ve ardından da Ak Parti'nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, izleyenleri selamladı.

DHA