Bireysel kredi notu nasıl öğrenilir

Bireysel kredi notu nasıl öğrenilir? Bireysel kredi notunuzu öğrenmek için Merkez Bankası bünyesinde ki Kredi Kayıt Bürosuna üye olmanız gerekmektedir.

Bireysel kredi notu nasıl öğrenilir
02 Temmuz 2015 Perşembe 02:30 tarihinde eklendi, 1.414 kez okundu.

Bireysel kredi notu nasıl öğrenilir? Bireysel kredi notunuzu öğrenmek için Merkez Bankası bünyesinde ki Kredi Kayıt Bürosuna üye olmanız gerekmektedir. Bunun içinde internetten kredi kayıt bürosunun sayfasına girerek kimlik bilgileriniz ve banka bilgilerinizi, bankanızda kayıtlı cep telefonu vasıtasıyla kayıt yaptırabilirsiniz. Üye kaydınızı bitirdikten sonra, hangi bankadan kaydınızı yaptırdıysanız o bankadan ilk öğrenmenizi ücretsiz olarak yapabilirsiniz. İlkinden sonra kredi notu değerinizi öğrenme aşamalarında 3-5 tl arası değişen fiyatlarla bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bireysel kredi notunuzu bilmeniz kredi başvurularında, kredinizin kabul edilip edilmeyeceği hakkında size bilgi verebilir. Kredi notunuz düşükse başvuru yaparak alamayacağınız kredi yüzünden kredi notunuz daha da düşecektir.
 

kredisorgulama.org


Bireysel kredi notunu internetten öğrenebileceğiniz gibi, telefon bankacılığı ya da şubeler vasıtasıyla da öğrenebilirsiniz. Şimdi Turkcell' in kredi kayıt bürosuyla yaptığı anlaşmayla bir SMS' le kredi notunuzu öğrenebileceksiniz. Bu işlem için operatör 9 tl' lik bir ücret almaktadır. Teknoloji geliştikçe tüketicilerin bireysel kredi notunu öğrenme seçenekleri çoğalmaktadır. Bu şekilde bankalara karşı bir stratejide oluşturabilirsiniz. Eğer kredi notum düşük diyorsanız ve bankalardan kredi alamıyorsanız internet üzerinden acilkredilazim@gmail.com adresine mail göndererek acil para ihtiyaçlarınız için değişik çözümler sunacak şekilde geri dönüşler yapılmaktadır.