Biri söktü,diğeri çaldı

Erzurum'da bir iş yerine giren ve güvenlik aparatı devreden çıkarılarak gerçekleştirilen cep telefonu hırsızlığı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Biri söktü,diğeri çaldı
29 Ağustos 2014 Cuma 10:20 tarihinde eklendi.
Polis, biri Fenerbahçe formalı 2 kişiyi arıyor. İşyeri Müdürü Serkan Kaya, gündüz vakti hırsızlığı gerçekleştirilenlerin deneyimli olduğunu belirterek, "Güvenlik aparatını çıkarmak ustalık işi" dedi. 
 
Hırsızlık olayı, merkez Yakutiye ilçesindeki Mumcu semtinde meydana geldi. Cep telefonu satan mağazaya 27 Ağustos günü saat 16.40'da giren Fenerbahçe formalı 20 yaşlarındaki sakallı bir genç, piyasa değeri 2 bin 500 lira olan bir cep telefonunu inceledi. Aynı genç, güvenlik aparatını söktüğü cep telefonunu teşhir edildiği vitrinin üzerine bırakıp dışarı çıktı.
 
Hemen ardından içeri giren kırmızı tişörtlü arkadaşı, vitrinin üzerindeki telefonu aldı ve cebine koyarak işyerinden ayrıldı. Bir müşterinin çalınan cep telefonunu istemesi üzerine kamera kayıtları incelendi ve hırsızlık olayı ortaya çıktı. İhbar üzerine işyerine gelen polis güvenlik kamerası görüntülerindeki iki kişiyi yakalamak için soruşturma başlattı. 
 
İşyeri müdürü Serkan Kaya, 2 kişinin büyük bir ustalıkla cep telefonunu çaldığını söyleyerek, "Mağazaya ilk olarak giren kişi cep telefonunun güvenlik aparatını söküyor. Bunu herkes yapamaz. Ustalık isteyen bir iş. Teşhir edilen cep telefonunun aparatını söken kişi telefonu vitrinin üzerine bırakıp gidiyor. Hemen peşinden işyerine giren arkadaşı da direkt o telefonun yanına gelip birkaç saniye baktıktan sonra cebine koyup uzaklaşıyor" diye konuştu.