"Birileri AK Parti'siz Türkiye hayal etmeye başladı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Birileri AK Parti'siz Türkiye hayal etmeye başladı. AK Parti'siz bir ülke 2002 öncesi demek. Yapılan son kamuoyu yoklamalarında oy oranımız yüzde 50." dedi.

Birileri AK Partisiz Türkiye hayal etmeye başladı
26 Ocak 2014 Pazar 18:50 tarihinde eklendi.


Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük'teki İl Danışma Toplantısı'nda ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Böylesine önemli bir yerel seçime giderken, gündemde acaba Merkez Bankası, faiz lobisinin faizi artırma baskısına daha ne kadar dayanacak. Acaba dolar, Avro yükselişi nereye kadar gidecek.

Şu anda Türkiye'nin gündemi bu. Başka acaba bugün hangi kaset piyasaya sürülecek, hangi gizli dinleme tutanakları internet sitelerinde yayınlanacak. Acaba hangi yardım TIR'ı hangi savcı tarafından nerede durdurulacak. Bunlar konuşuluyor. Yapılmak istenen ne, perde arkasında kim var? Bunların cevaplarını bulmak ve kamuoyu ile paylaşmak zorundayız. Başka konuların konuşuluyor olması vatandaşta bir tedirginliğe yol açıyor. Çarşı pazarda bir durgunluğa da yol açıyor. 'Ne olacak' beklentisi Türkiye'de yıllar sonra yakalanmış olan ekonomik istikrarı olumsuz şekilde etkiliyor." diye konuştu.

"Birileri AK Parti'siz Türkiye hayal etmeye başladı." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk hükümeti artık kendi silahını kendi yapmaya başladı. Tanklarımızı, helikopterimizi, eğitim uçaklarımızı ve insansız hava araçlarını kendi mühendislerimizle yapmaya başladık. Şimdi füze yapmaya başladık ve bununla ilgili ihaleye çıktık. En iyi teklifi Çin verdi. 'Türkiye NATO ülkesidir, nasıl bizden birinden bu konuda yardım almaz veya bizden bir ülke ile bunu gerçekleştirmek için işbirliği yapmaz da gider Çin'le bunu gerçekleşme arayışları içersinde olur.

Alamazsın, sen NATO üyesisin, bizden alacaksın.' Bütün bu bağımız politikalar Türkiye'nin menfaati neredeyse orada bulunmayı gerektiren politikalar, bir takım yerleri rahatsız ediyor. 30 Mart seçimlerine doğru giderken, birileri AK Parti'siz Türkiye hayal etmeye başladı. AK Parti'siz bir Türkiye, 2002 öncesine dönmek demek. Yeniden Türkiye'nin IMF boyunduruğuna altına girmesi demektir. AK Parti'siz bir Türkiye demek yüksek enflasyon ve faiz demektir. Yeniden eksi bakiyelerde Türkiye'nin bulunuyor olması demek."

Mehmet Ali Şahin, daha sonra partisinin Eflani, Eskipazar, Safranbolu, Ovacık ve Yenice ilçe belediye başkan adayları ile Türkiye'de ilk kez bir belde başkan adayını açıkladı. Tüm ilçelerde mevcut belediye başkanları tekrar aday olarak gösterildi. Yortan beldesinin AK Parti adayı ise mevcut belediye başkanı olan Yılmaz Tiryaki oldu.


CİHAN