Birincinin hedefi Hacettepe Tıp

YGS birincilerinden Irmak, "Çalıştığım zaman adam gibi çalıştım" dedi.

01 Nisan 2013 Pazartesi 19:48 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.

 

Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) 2013 Türkiye birincilerinden Kadıköy Anadolu Lisesi’nden Irmak Öziskender "Günde bin- bin 200 soru çözmedim. Çalıştığım zaman adam gibi çalıştım. Kalan zamanlarımı arkadaşlarımla değerlendirdim" dedi.
 
Bakırköy’de sınava hazırlandığı özel dershanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Irmak Öziskender (18) sınav sürecini ve yaşadıklarını basın mensuplarına anlattı. YGS-6 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan Öziskender, “Çok heyecanlıyım kesinlikle böyle bir şey beklemiyordum. Çok çalıştım gerçekten. Aynı zamanda okulumda Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okuyorum.Okulum ve dershanem bu konuda bana çok yardımcı oldu. Çok sıkı çalıştım sonucunu aldım"dedi.
 
HACETTEPE TIP FAKÜLTESİNİ İSTİYOR
 
Sınav sonucunu evde ders çalışırken babasından aldığı telefonla öğrendiğini söyleyen Öziskender, “Babam aradı. ‘Irmak galiba birinci olmuşsun’ dedi. Bende televizyonu açınca gördüm sevinçten havalara sıçradım. Birinciliği beklemiyordum. Çünkü sınavı kontrol ettiğimde daha fazla yanlışım olduğunu hatırlıyordum. İyi bir derece gelir ama birinci olacağımı hiç zannetmiyordum. Hacettepe Tıp Fakültesinde okumak istiyorum. Doktor olmak istiyorum.

Ailem bana her konuda destek oldu. Buradan onlara çok teşekkür etmek istiyorum.Dershanede akşam etütlerine kaldım, beni geç saatlerde oradan alıp getirdiler. Bana yapabilecekleri en büyük destek ailemden oldu. Herhangi bir baskı hissetmedim. Ben açıkçası gayet rahattım. Hatta annem sınav sabahı geldi ‘Irmak ben senden daha çok stres yapıyorum’ dedi. ‘Bende stres eksikliği var’ dedim. Hiç stres yapmadım" diye konuştu.
 
"ADAM GİBİ ÇALIŞTIM"
 
Öziskender ayrıca öğrencilere “Kesinlikle okulu bırakmamaları lazım. Okula güvenmeleri lazım. Aynı şekilde dershaneden de olabildiğince destek almaları lazım. Gerilmemeleri lazım. YGS zaten stresi kontrol etme sistemi. Daha çok bilgiden öte. Çok sıkı çalıştım dediğim hani gerçekten verimli çalıştım. Günde 1000-1200 soru çözmedim. Çalıştığım zaman adam gibi çalıştım.Kalan zamanlarımı arkadaşlarımla değerlendirdim" tavsiyesinde bulundu.
 
ÖSYM Başkanı Ali Demir'in açıkladığı YGS sonuçlarına göre, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesinden Zeynep Nur Karagöz YGS-1 ve YGS-2, İstanbul Lisesinden Hümeyra Çolak YGS-3, YGS-4 ve YGS-5, Kadıköy Anadolu Lisesinden Irmak Öziskender YGS-6 puan türlerinde 500 tam puan alarak birinci oldu.

DHA