"Birleşmiş Milletler niye var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurulu'na hitap etti.

Birleşmiş Milletler niye var
24 Eylül 2014 Çarşamba 22:26 tarihinde eklendi, 1.075 kez okundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM gibi uluslararası kurumların zulümlere karşı gösterdiği kayıtsızlığın uluslararası terör için oksijen kaynağı olduğunu vurguladı.
 
BM Genel Kurulu’na hitap eden Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın geniş bir coğrafyasının derin krizler içinde olduğunu dile getirdi. "21. yüzyılda hâlâ insanlar açlıktan, salgın hastalıklardan ölüyor. Çocuklar ve kadınlar, savaşlarda hunharca katlediliyor." diyen Erdoğan, bunu insan onuruna yaraşır bir manzara olmadığını kaydetti.
 
"Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada hiç kimse masum değildir, hiç kimsenin can güvenliği yoktur. Hiç kimse de sürdürülebilir barış ve refah içinde olmaz." diyen Erdoğan, sadece geçtiğimiz yıl dünya genelinde 5 yaşın altında 6 milyon 300 bin çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
 
Suriye’de ve Filistin'de öldürülen çocuklara vurgu yapan Erdoğan, "Gazze Şeridi’nde en modern ve ölüm saçan silahların doğrudan hedefi olarak 490 çocuk katledildi, 3 bin çocuk yaralandı. Kameraların ve objektiflerin karşısında, yani dünyanın gözü önünde sahilde oynayan, parklarda koşuşturan, okullara-camilere sığınan, en güvenli yer bildikleri annelerinin kucağına kıvrılan çocuklar acımasızca yok edildiler." şeklinde konuştu.
 
Dünyanın bu zulme dikkatini çekmeye çalışanları susturmak için birtakım yaftaların kullanıldığını dile getiren Erdoğan, “Irak’ta, Suriye’de işlenen cinayetlere, Mısır’da demokrasinin katledilmesine itiraz edenler yine birtakım haksız ve asılsız ithamlara maruz kalıyor, anında teröre destek vermekle itham ediliyorlar. Basın özgürlüğü yok diye bazı ülkeleri kıyasıya eleştirenlerin, Filistin’de öldürülen 16 gazeteciyi görmezden gelmesi, medya mensuplarına yapılan baskıyı duymazdan gelmesi küresel vicdanın dikkatlerinden kaçmıyor.” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zulümlere sessiz ve tepkisiz kalanların insanlık suçuna alenen ortak olduğunu vurguladı. Modern dünyanın sergilediği çifte standardın geniş halk yığınları nezdinde ciddi bir güvensizlik oluşturduğunu dile getiren Erdoğan, bunun adalet duygusunu zedelediğine ve milyonlarca insanı umutsuzluğa sevk ettiğini belirtti. Erdoğan, uluslararası terörün en temel beslenme kaynaklarından biri de bu güvensizlik duygusu olduğunu vurguladı. Erdoğan, çocukların katledilmesine karşı sergilenen kayıtsızlığın tüm dünyada teröre oksijen sağladığını söyledi. Erdoğan, “BM’den ve uluslararası kurumlardan umutlarını kesenler; çaresizlik ve umutsuzluk içinde terörün tuzağına düşüyorlar.” şeklinde konuştu.