Bitlis kara gömüldü

Bitlis ve ilçelerinde son bir kaç gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle neredeyse tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Evler ve arabalar ise adeta kara gömüldü.

Bitlis kara gömüldü
13 Aralık 2013 Cuma 12:17 tarihinde eklendi.
Kar yağışının son 3 gündür aralıksız olarak devam ettiği Bitlis'te kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği birçok araçta yolda kaldı. Yoğun kar yağını nedeniyle araçlarda adeta karda kayboldu. Karla mücadele ekipleri ise kapanan yolları açmak için geceli ve gündüzlü olarak karla mücadele çalışması yürütüyor. 
 
Yoğun kar nedeniyle birçok şehiriçi bekleme durağı da çöktü. Bazı vatandaşlar araçları kullanmamayı tercih ederken, trafiğe çıkanlar ise zor anlar yaşadı. Vatandaşlar ise sabahın ilk ışıklarıyla birlikte evlerinin çatılarında karla mücadele çalışmasına koyuldu. Vatandaşların temizlediği çatılar ise yoğun kar yağışı nedeniyle yeninden üzeri karla kaplandı. Vatandaşlardan bazıları ise kar altındaki araçlarını bulmak için büyük gayret sarf etti. 
 
Öte yandan okulların tatil olması nedeniyle yine kar yağışına en çok sevinen çocuklar oldu. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar saatlerde karda kayıp kartopu oynadı.

CİHAN