Bitlis Valisi'nden gençler için toplantı

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için kent genelindeki kanat önderleriyle bir araya gelerek destek istedi.

Bitlis Valisinden gençler için toplantı
11 Mart 2013 Pazartesi 18:45 tarihinde eklendi.

 

Gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için çaba gösteren Bitlis Valisi Yurdakul tarafından düzenlenen toplantıya, kent merkezi ve ilçelerde yaşayan kanaat önderlerini yanısıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, il müftüsü ve Bitlis eski milletvekili Zeki Ergezen katıldı. Öğretmenler evinde yapılan toplantıda, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın yolları konuşuldu. Vali Yurdakul, gençleri korumak ve iyi bir gençliğin yetişmesi için herkesin eleni taşın altına koyması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
 
"Nesillerin yetiştirilmesi ve onların geleceğe hazırlanması, her türlü zararlı etkilerden korunması yönünde bizler de devletin temsilcileri olarak sizlerle birlikte aynı gemide aynı hedefe doğru gidiyoruz. Yeni dönemde hizmetlerin bu şekilde yürümesinde sizlerin de katkıları büyüktür. Bitlis'in manevi derinliğini dışarıdan zaten duyuyorduk. Ancak buraya gelerek bizzat gördük. Bu durum bir yönetici için avantajdır. Bitlis'te vatandaşlarla iletişim anlamında kendi değerlerimiz üzerinden gideceğiz."
 
Yürüttükleri projeleri de anlatan Vali Yurdakul, "Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfımız var. Bitlisli işadamlarının ve ileri gelenlerinin kurduğu bir dernek. 1 milyon TL'lik bir eğitim projesini 15 dakika içerisinde finanse etmeyi kabul ettiler. Biz yapılmakta olan işleri daha da geliştirmek istiyoruz. Bitlis bir ilim deryasıdır. Bir maneviyat havuzudur. Alt yapı, tarım ve küçük de olsa asayiş sorunlarımız var. Ancak bizim maneviyatımızla ilgili sorunlarımız yok. Altyapılar da yapılır. Sorunlarda çözülür. Ancak en büyük önceliğimiz nesillerimizin yetiştirilmesidir. Bunda siz değerli hocalarımıza da çok görev düşüyor. Buraya kadar gelerek bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. 

DHA