Bitlis'te esrarengiz olay

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan 7 kişilik Bakır ailesinin yaşadığı evde esrarengiz bir şekilde yangın çıktığı, eşyaların devrildiği ve tabakların kırıldığı ileri sürüldü.

20 Eylül 2013 Cuma 17:13 tarihinde eklendi, 4.546 kez okundu.
Tatvan’ın Kültür Mahallesi'nde Bakır ailesinin yaşadığı evde, iddiaya göre Ramazan ayından bu yana ilginç olaylar oluyor. Evdeki eşyalar kendiliğinden yanıyor, mutfak eşyalar da kendiliğinden devriliyor. 40 yaşındaki Mehmet Ali Bakır, olayların Ramazan ayının 13'üncü gecesi başladığını, ilk olarak evin çeşitli yerlerinde çamurlara rastladıklarını anlattı.
 
Daha sonrada evde kendiliğinden yangın çıktığı ve eşyalarında kendiliğinden devrildiğini belirten Bakır, "Dolapların, rafları, mutfaktaki beyaz eşyaların devrildiğini, yangınların aniden kendi kendine çıktığını gördük. Son iki gündür de dışarıda yaşıyoruz. Biz dışarıda oturduğumuz zaman bir bakıyoruz ki evden dumanlar çıkıyor. Sonra gidip söndürüyoruz" diye konuştu.
 
Evin gelini Elif Bakır ise, evde kendiliğinden oluşan çamurları yıkadıklarını fakat aynı yerlerde yine aynı çamuru gördüklerini iddia etti. Evdeki mutfak eşyalarının kırıldığını belirten Elif Bakır, "Korkudan içeri giremiyoruz. Beş çocukla gecemizi dışarıda geçirmek zorunda kalıyoruz. Eve hoca getirtip okuttuk. Ama değişen bir şey olmadı" diye konuştu.
 
Korkudan eve giremeyen Bakır ailesi bu konuda kendilerine yardım edilmesini istiyor.

DHA