Biyediç'in cenazesi toprağa verildi

Bursaspor'un efsanevi futbolcusu ve hocası Nejat Biyediç'in cenazesi Mostar kentinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Biyediçin cenazesi toprağa verildi
17 Ağustos 2011 Çarşamba 22:03 tarihinde eklendi, 1.065 kez okundu.


    
Bursapor'da uzun yıllar futbol oynayan ve daha sonra 4 kez teknik direktörlük yapan ve Türkiye'de "imparator" lakabı verilen Nejat Biyediç'in cenazesi Mostar'daki ailesinin evinden alınarak şehir mezarlığına getirildi. Burada Biyediç'in ailesi ve yakınları cenaze törenine katılan sevenlerinin taziye dileklerini kabul etti. 
    
Daha sonra Biyediç'in tabutunun üzerine Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı tarafından "imparatorun" Bursapor'da iken giydiği "10 numaralı" forması konuldu. 
    
Daha sonra Biyediç'in naaşı çalınan cenaze marşı eşliğinde toprağa verilmek üzere mezarına getirildi. Burada Biyediç'in özgeçmişi ve yaptığı başarılı çalışmalar, yapılan konuşmalarla anlatıldıktan sonra Biyediç'in cenazesi gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. 
    
Cenaze törenine Biyediç'in eşi Mirna, Bursa doğumlu kızı Anya, babası Fuat, annesi Cana ve diğer yakınları ile Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Metin Ergin, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursapsor'un eski Başkanı Erdoğan Bilenser, eski kulüp Başkanı Murat Gülez, Fikret Üstenci, Bursa Nejat Biyediç Futbol Akademisi Kurucusu Mustafa Onaran, eski takımı Velez Mostar'ın teknik direktörü Mirza Vareşanoviç, Türkiye'de futbol oynayan ve Biyediç'in öğrencileri olan Elvir Baljiç, Elvir Boliç ile çok sayıda kişi katıldı. 
    
Biyediç'in cenaze törenine Bursa'dan özel uçakla gelen kulüp Başkanı Yazıcı, Nejat Biyediç'i genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. 
    
Nejat Biyediç'i kelimelerle ifade etmenin, anlatmanın zor olduğunu dile getiren Yazıcı, "Bursa'da 'imparator' kelimesi bir tek Nejat'a verildi. O takımımız ve kulübümüz için çok şeyler yaptı, biz de bir vefa göstererek son vazifemizi yapmak üzere Mostar'a gelerek cenaze törenine katıldık" dedi. 
    
Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Bursaspor Kulüp Başkanı Erdoğan Bilenser de yaptığı açıklamada, Biyediç'in cenaze törenine büyük bir katılım olduğunu belirterek, "Nejat'ın ne kadar iz bıraktığını bir kez daha gördüm. Nejat Bursa için adeta 'nöbetçi' antrenördü. Ne zaman takımımız sıkıntı yaşasaydı ilk aklımıza Nejat gelirdi ve o takımın başına geldiği zaman önemli işler yapardı. Bursa'ya yaptıkları karşısında elbette buraya gelmemiz lazımdı. Bu cenaze töreni Busa'da olsaydı yüz binler katılırdı. Ancak o yüz binlerin yüreği şu anda Nejat'la atıyor." 
    
Nejat Biyediç'in Türk futboluna kazandırdığı önemli isimlerden olan ve şu anda Bosna Hersek milli takımının teknik direktör yardımcısı olan Elvir Balyiç de AA muhabirine yaptığı açıklamada Futbol kariyerinde çok şey borçlu olduğu hocasını kaybetmenin hüznünü yaşadığını belirterek, üzüntüsünü kelimelerle ifade edemeyeceğini söyledi.