"Biz bitirmeden toplu sözleşme süreci bitmez"

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları’nın (THY) ‘toplu sözleşmeyi gündemimizden çıkardık’ açıklaması üzerine, toplu sözleşme sürecinin sendika tarafından sonlandırılmadığı sürece bitmeyeceğini ifade etti.

23 Mayıs 2013 Perşembe 19:55 tarihinde eklendi.

Hava-İş Sendikası üyeleri, grev kararının 9. gününde THY yönetim binası önünde eyleme devam etti.
THY’nin ‘toplu sözleşmeyi gündemimizden çıkardık’ açıklaması üzerine Başkan Ayçin, “Sizin hukuk danışmanınız yok mu? Oluk oluk para veriyorsunuz, nerede bu adamlar? ‘Hamdi bey, 70 milyonun önünde yaptığınız açıklamalar hukuk dışıdır, yasa dışıdır’ neden demiyorlar?

Sen bilmiyor musun ki bir iş yerinde başlamış bir toplu sözleşme süreci, o iş yerinde örgütlü bulunan sendika tarafından süreç bitirilmedikçe bitmez. Ben o sözleşmeyi imzalamadan nasıl bitireceksin? Bu grevi nasıl bitireceksin? Böyle bir şey olabilir mi?” dedi. Bunun üzerine havalimanı önünde bulunan grup, ‘Yok öyle bir şey yok öyle bir şey’ diyerek slogan attı.

“FABRİKALARDA 5 DAKİKA GEÇ İŞBAŞI YAPILACAK”

Çeşitli sendikalarla toplantı yaptıklarını ifade eden Ayçin, “Aldığımız ortak kararla pazar günü geniş katılımla saat 13.00’de burada olacaklar. Önümüzdeki hafta tüm Türkiye baskısı gazetelerde tüm sayfa tüm kuruluşların imzalarıyla havayolu grevi yapan emekçilerin yanında olduklarına dair gazete ilanları verilecek.

Bütün fabrikalarda ve iş yerlerinde her sabah girişte ve çıkışta 5’er dakika THY greviyle ilgili iş başı geç yapılacak. İlk etapta 100 bin bildiri ve bülten basılacak İstanbul’un bütün metro, deniz taşıma, kara taşıma ve ilçe merkezlerinde hava yolları grevine destek çağrısı yapılacak.” diye konuştu.


CİHAN