"Biz, çalmak nedir bilmeyiz"

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tarık Cengiz, 15 yılın 10 yılını iktidar partisinin belediye başkanı olarak geçirdiniz, bütün imkanlar elinizdeydi. Samsun’u ulusal ve bölgesel bir statüye neden ulaştırmadınız?" diye konuştu.

Biz, çalmak nedir bilmeyiz
28 Şubat 2014 Cuma 18:08 tarihinde eklendi.

Beraberinde CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ile birlikte Yakakent ilçesine geçerek esnaf ve vatandaşları ziyaret eeden Cengiz, vatandaşlarla sohbet etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bugüne kadar yaptığı açıklamaları inandırıcı bulmadığını da kaydeden Cengiz, şöyle devam etti: "Sayın Başkan vaatlerde bulunmaya başlamış. Samsun’un eksikliklerinden ve olması gerekenlerden bahsetmiş. Ben de soruyorum o zaman, bu dediklerinizi neden 15 yıl içerisinde yapmadınız?

15 yılın 10 yılını iktidar partisinin belediye başkanı olarak geçirdiniz, bütün imkanlar elinizdeydi. Samsunspor ile, dolmuşçu esnafıyla, saathaneyle kavga edeceğinize, mahkeme kararları bitmeden yıkım yaptığınız yerlere vatandaşın mağdur olduğu yerlere gülen afişinizi asacağınıza Samsun’u ulusal ve bölgesel bir statüye neden ulaştırmadınız?"

Samsun’un yarışması gerektiği illerin Bursa, Antalya, İzmir gibi metropoller olması gerektiğini de kaydeden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, "Biz tam aksine Ordu ile, Trabzon’la, Giresun’la yarışır hale geldik. Samsun’un değerini, tarımını, markasını kullanamıyoruz. Bizi dar bir çerçeveye sıkıştırdılar. Yatırımlar sadece sahile yapılmaz, Samsun sadece sahilden ibaret değildir.

Bulvar üzerine de çıkacaksınız ilk önce çarpık kentleşmeyi çözeceksiniz, işsizlik sorununu ortadan kaldıracaksınız, köylere yerinden hizmet götüreceksiniz, Bafra ve Çarşamba ovalarındaki tarımı yeniden canlandıracaksınız ve daha sonra gönül rahatlığıyla konuşacaksınız. Sayın Başkan’daki bu tavır, artık sonun başlangıcının işaretidir." dedi.

Yakakent’in Burhan Bayrakdar’ın ellerinde daha güzelleştiğini ifade eden Cengiz, "İşte Yakakent burası sizin kentiniz turizm cenneti bir kent. Sahil kenti, insanın nefesini açan bir yer. Tabi bunda da Burhan Bey’in payı da yüksek. İşte görüyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin elinde olan belediyelerde yapılan hizmetler ortada. Biz çalmak, çırpmak, yalan söylemek, ses kayıtları ortaya dökmek nedir bilmeyiz. Bizler yetkimizi halk için kullanırız, ne yandaşları ne de kendimizi zengin ederiz. Sizlerden dürüstlüğün adına Burhan Bayraktar’a Yakakent’te, kendime Büyükşehir’de destek istiyorum. Daha adil bir Samsun yaratmak için hepinizin desteklerini bekliyorum." şeklinde konuştu.


CİHAN