"Biz fırsatlar ülkesiyiz"

ABD Başkan Barack Obama Washington’da düzenlenen "Select USA Yatırım Zirvesi"ne katılan 60’dan fazla ülke delegasyonuna seslendi.

Biz fırsatlar ülkesiyiz
31 Ekim 2013 Perşembe 22:22 tarihinde eklendi.

Katılımcıları ABD’ye yatırım yapmaya davet eden Obama, “Biz fırsatlar ülkesiyiz. Bu hayali bir ifade değil, kanıtlanmış bir gerçek.” dedi.

ABD’nin daha iyi bir yatırım ülkesi haline gelmesi için kendisi dahil en üst düzeyde isimlerin çalıştığını belirten Obama, “Sizin ortağınız olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Yabancı yatırımların orta sınıf Amerikalılar için yeni iş anlamına geldiğini belirten Obama, bunun kendisinin birinci önceliği olduğunu dile getirdi.

ABD hükümetinin yabancı yatırımcılara destek olacağını vurgulayan Obama, şunları söyledi; “ABD’ye yatırım yaparsanız size orta sınıf için daha iyi istihdamlar oluşturmanız ve 21 yüzyılda daha başarılı olmanız adına yardımcı olmaya kararlı hükümet ve başkan bulacaksınız.”

Obama konuşmasında göçmenlik sisteminin de değişmesi gerektiğini belirtti. Sistemin değişmesi halinde dünya genelinden daha becerikli çalışanları ve yatırımcıları ülkelerinde göreceklerini dile getiren Obama, sistemin bu yıl içinde değişeceğinden emin olduğunu vurguladı.

İlk kez gerçekleşen etkinlik ABD’ye doğrudan yatırımı teşvik etmek için yerli ve yabancı yatırımcıları ekonomik kalkınma kuruluşları ile biraraya getirdi. 31 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenen yatırım zirvesine Türkiye’den de 12 firma katıldı.


CİHAN