"Biz hep insan, güven, istikrar dedik"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fransa'nın başkenti Paris'te Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen Bakanlar Konseyi toplantısına katıldı.

Biz hep insan, güven, istikrar dedik
29 Mayıs 2013 Çarşamba 19:25 tarihinde eklendi.
Toplantı sonrası basın bilgilendirme toplantısı yapan Babacan, "Bu yıl ki toplantıların ana temasında insan unsuru var. Özellikle istihdam, insan hakları, eşitlik konusunda ki yaklaşımlar ve tabiki güven bu unsurlar işleniyor. Burada konuşulan konuların bir çoğu bizim Türkiye'de özellikle şu son kriz döneminde ağırlık verdiğimiz konular" dedi. 
 
"Biz hep insan dedik, güven, istikrar dedik" diyen Babacan, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de eğer işler iyi gidiyorsa bu unsurları öne çıkartmamızın sonucu bu. Birçok ülkenin sıkıntı yaşadığı,problemlerin konuşulduğu bir dönemde pek çok problem alanında Türkiye'nin oldukça iyi bir durumda olduğunu görüyor ve izliyoruz. Bu da bizi sevindiriyor.

Bir yandan da dünyadaki problemlerin aslında daha ne kadar yoğun, derin bir şekilde devam ettiğini gördüğümüz zamanda çok dikkatli ihtiyatlı olmamız gerektiği bir kere daha ortaya çıkıyor. Biz Türkiye'de son dört yılda dört milyon sekiz yüzbin kişilik ilave isttihdam oluşturduk.

Tek başına bu rakam dahi OECD 'ye dahil ülkeleri şaşırtacak gıpta ile Türkiye'yi izleyecekleri bir rakam. Öte yandan Türkiye'de ki büyüme hızı, enflasyonla mücadelede sağladığımız başarı. Türkiye'nin kamu borcu düşerken büyümeyi sağlayabilmesi.

Bütün bunlar burada taktir topluyor ilgiyle izleniyor. Önceden planlanmamış bir çok ülke ile kısa kısa temaslarımız oldu. Katılımcı ülkeler Türkiye'ye çok çok olumlu bakılıyor. Gerçekten pek çok alanda yaptığı başarı örneği olarak gösteriliyor. Ama bu bizi asla rahatlığa ,rehavete asla sürüklememeli.Sürekli daha iyisi için çalışmalı, reformlara devam etmeliyiz.Yapısal reformlar bu önümüzdeki dönemde çok önemli olur."

DHA