"Biz ölüyoruz, işten atabilirsiniz"

Şile'de bir gemiyi kurtarmak isterken batan geminin Kaptanı Cemil Özben’in "İş akdinizi feshedeceğim’ demiştiniz. Şimdi biz ölüyoruz, ne biliyorsanız yapın" dediği ortaya çıktı.

Biz ölüyoruz, işten atabilirsiniz
24 Aralık 2012 Pazartesi 08:53 tarihinde eklendi.

 

Şile'de batan gemiyi kurtarmak için yola çıkan sahil güvenlik botunun arızalı olduğu iddia edildi.
 
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Karadeniz'de 4 Aralık'ta meydana gelen fırtınada alabora olan bottan kurtulan Ahmet Kasarcı verdiği ifadede, olayda hayatını kaybeden Kaptan Cemil Özben'in denize açılmayı reddeden Kaptan Rıfkı Çırtlık'ın yerine işten atılma tehdidiyle zorla göreve çıkarıldığını söyledi.
 
Kasarcı ifadesinde, botun motoru durduktan sonra Kaptan Özben'in bir yetkiliyi telefonla arayıp "İş akdinizi feshedeceğim’ demiştiniz. Şimdi biz ölüyoruz, ne biliyorsanız yapın’” dediğini iddia etti.
 
Habere göre ayrıca, botun olaydan bir hafta önce yapılan kontrollerinde otomatik pilot mekanizmasının arızalı olduğu ve acil durum anında devreye giren jet motorlarını besleyen akülerden birinin boş, diğer 4’ünün ise eksik güçte olduğu ortaya çıktı. Bu durumun raporla kıyı emniyetine bildirilmesine rağmun botun tamir görmediği belirtildi.