"Biz özrü kabul etmiyoruz"

Gazze'ye insani yardım götürürken saldırıya uğrayan 'Mavi Marmara' adlı gemide yaşamını yitiren milli tekvandocu 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu'nun olay sırasında yanında olan eşi Çiğdem Topçuoğlu, İsrail'in özrünü kabul etmeyeceğini söyledi.

Biz özrü kabul etmiyoruz
22 Mart 2013 Cuma 19:30 tarihinde eklendi, 1.653 kez okundu.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun, 'Mavi Marmara' gemisinde yaşamını yitirenler için Türkiye'den özür dilemesinin ardından açıklama yapan, eşi gibi milli tekvandocu olan Çiğdem Topçuoğlu, İsrail'in tüm insanlıktan özür dilemesi gerektiğini kaydetti. Çiğdem Topçuoğlu, şunları söyledi:
 
"İsrail, bugün Türkiye'den özür diledi. Başbakanımız da bu özrü kabul ettiğini izah etti. Ama bu özür bizim için yeterli değil. Bugüne kadar katletmiş olduğu tüm insanlıktan özür dilemeli.

Ancak bu şekilde özür yerine ulaşır. Tüm insanlıktan özür dilemesi için çocukları katlettiklerinde onları sadece bir varlık olarak gördüklerini söyledikleri zihniyetlerini değiştirdiklerinde o özür kabul olur. İnsan, insanlıktan nasibini almışsa o özür geçerlidir. Biz şehit Çetin Topçuoğlu ailesi olarak özrü kabul etmiyoruz."

DHA