"Bize bu komployu kuranlar bu cezaevine girecek"

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk'un tahliyesine karar verdi.

Bize bu komployu kuranlar bu cezaevine girecek
12 Mart 2012 Pazartesi 22:12 tarihinde eklendi, 2.122 kez okundu.

Odatv davası sanıklarından gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu dört kişi, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'den tahliye edildiler.


Cezaevi önünde Şener ve Şık'ın arkadasları ve meslektaşlarından oluşan bir grup, "Ahmet Nedim onurumuzdur", " Özgür basın susturulamaz", "Dokuna dokuna kazanacağız" sloganlarıyla özgürlüklerine kavuşan gazetecileri karşıladı.
 
Ahmet Şık yaptığı açıklamada, "Bu komployu kuranlar, cemaatci polisler ve savcılar bu cezaevine girene kadar mücadelemiz sürecek. Bunca baskı ve zulümden, özgürlükçü bir hayat çıkacak" dedi.





NEDİM ŞENER: İLK HABERİM HRANT DİNK OLACAK


Tahliye olan Nedim Şener ise yaptığı açıklamada, "Hrant için adalet için diyerek cezaevine girdim, aynı sözlerle dışarı çıkıyorum. Meslektaşımız Hrant'ın kanını yerde bırakmayacağız" dedi.

Nedim Şener, tutukluluğu sırasında kendisine destek olan tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Bir gazetecinin, "İlk yapacağınız haber "ne olacak?" sorusuna, "Hrant haberiyle sizleri şaşırtacağım" dedi.