"Bizi aynı barbarlar kesti"

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile Yunan meslektaşı Papulyas el ele verip Türkiye’ye saldırdı.

Bizi aynı barbarlar kesti
19 Ocak 2011 Çarşamba 08:19 tarihinde eklendi, 1.080 kez okundu.

 

Sarkisyan’ın ziyaret ettiği Papulyas, Karadeniz’de binlerce Yunan vatandaşının kesildiğini iddia etti ve içinde oldukları ekonomik krizden de bizi sorumlu tuttu!
 
Önceki gün Kıbrıs Rum Kesimi’nde ikili ilişkilerin normalleşmesi döneminin Ankara tarafından bozulduğunu öne süren Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın dünkü Yunanistan gezisinde de hedefte Türkiye vardı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Sarkisyan’la yaptığı basın toplantısında diplomatik teammüllerin dışına çıkarak zehir zemberek konuştu. 81 yaşındaki Papulyas, “Bizi aynı barbarlar doğradı” ifadesini kullandı, Karadeniz kıyısında binlerce Yunan vatandaşının Türkler tarafından katledildiğini öne sürdü. Ülkesinde yaşanan ekonomik krizden de Türkiye’yi sorumlu tuttu. Türkiye yüzünden Yunanistan’ın silahlanma yarışına girdiğini öne süren Papulyas, “20’nci yüz yılın başında Ermeniler ve Rumlar katledildi. O zamandan bu yana çok şey değişti. Ancak Yunanistan’ın on yıllardır maruz kaldığı silahlanma yarışı, ülke ekonomisine milyarlarca dolara mal oldu. Eğer biz bu kadar silah almamış olsaydık, ekonomimiz mahvolmayacaktı ve IMF’ye ihtiyacımız da kaymayacaktı” iddiasında bulundu. AB ve IMF ile yaptıkları 400 milyar dolarlık anlaşmanın faturasını Türkiye’ye kesen Yunan Cumhurbaşkanı, “Silahlanma parasının büyük bir kısmını NATO içindeyken ödedik. Bu insanların barışı için hiç de adil değil” ifadesini kullandı. Yunanistan, Birinci Dünya Savaşı sırasında ve hemen sonrasında Osmanlı’nın içinde bulunduğu durumdan faydalanarak Karadeniz’de sözde Pontus Rum devleti kurarak ayaklanma çıkarmaya çalışmıştı.
 
Papulyas’ın ‘katliam’ olarak kast ettiği bu ayaklanmanın bastırılmasıydı.
 
Sarkisyan da yüklendi
 
Ermeni lider Sarkisyan ise Erivan’ın “Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olmadığını ancak üyelik yolunun geçmişin tanınmasından geçtiğini” öne sürdü. Erivan’ın, komşu ülkelere yakışır biçimde, Ankara ile ilişkilerinde, ileriye dönük bir adım atma çabasında bulunduğunu öne süren Sarkisyan, “Ancak Türkiye gerekli siyasi iradeyi göstermiyor” iddiasında bulundu. Türkiye’yi, “Zor bir komşu” olarak niteleyen Ermeni Cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin AB üyeliğine karşı değiliz. Fakat Ankara’nın birliğe üyelik yolu geçmişin tanınmasından ve komşularla medeni işbirliğinden geçer” ifadesini kullandı. Sarkisyan önceki gün de Kıbrıs rum Kesimi’nde, “Osmanlı İmparatorluğu altındaki insanlara kıyım, zalimlik ve tiranlık haricinde ne getirdi? Osmanlı’yı isteyen insanlar Yeni Osmanlı için bir sebep verebilir mi?” sözleriyle Türkiye’ye yüklenmişti.
 
İKİ KOMŞU BİR OLDU, TÜRKİYE’Yİ TOPA TUTTU
 
Yunan Cumhurbaşkanı Papulyas, Yunanistan’ın içinde olduğu derin krizin faturasını Türkiye’ye kesti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da Türkiye’nin tarihiyle yüzleşmeden AB’ye giremeyeceğini söyledi. Sarkisyan önceki gün de Kıbrıs Rum kesiminde Ermenistan ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin Ankara tarafından yıkıma uğratıldığını öne sürmüştü. 

Vatan Gazetesi