"Bizim attığımız gol de ofsaytmış"

Dev derbi sonrası Fenerbahçeli futbolcu Dirar, Teknik Direktör Aykut Kocaman, Beşiktaşlı yönetici Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Beşiktaşlı futbolcuLAR Quaresma, Atiba ve Fabri yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Bizim attığımız gol de ofsaytmış
25 Şubat 2018 Pazar 22:26 tarihinde eklendi.
Dev derbi sonrası Fenerbahçeli futbolcu Dirar, Teknik Direktör Aykut Kocaman, Beşiktaşlı yönetici Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Beşiktaşlı futbolcuLAR Quaresma, Atiba ve Fabri yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.   
 
FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ AYKUT KOCAMAN: BİZİM ATTIĞIMIZ GOL DE OFSAYTMIŞ
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-1'lik Beşiktaş mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Oyunun kontrolünü bir türlü elimize geçiremedik. Genel sıkıntımız bu oldu" dedi.
 
Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Kocaman, derbiyi şöyle değerlendirdi;
 
"Erken golden sonra hafta boyunca gerilen ortam, Beşiktaş'ı biraz daha şuursuzsa kaleye doğru itmeye yöneltti. Biz de tamamen skoru koruma tarafına geçtik. Kendi artılarımız, rakibimizin zaafları; rakibin artıları bizim zaaflarımızı ortadan kaldıran duruma gitti. Koruma kaygısı ve az adamla baskı altında sonuca gitmeye çalıştık. Bu, oyun içindeki bizim açımızdan en sıkıntılı durumu yarattı. İkinci yarı da ise, çok erken gol rakibimiz adına geldi. İlk yarıdaki olumsuza giden durumu toparlayacağımız hali biraz daha arttırdı.1-1'den sonraki süreç, net olarak Beşiktaş'ın doğru oyunuyla gitti. Karşılık veremedik. İkinci golün gelme ihtimali gözüküyordu. Medel'in kurtardığı pozisyon bize öne geçme şansı verdi ama arayışlarımız bütün halinde değildi. Oyunun kontrolünü bir türlü elimize geçiremedik. Genel sıkıntımız bu oldu. Beşiktaş oyununu uygulama şansı buldu. Mağlubiyetin de ihtimal dahilinde olduğu bir deplasmandı. Esas itibariyle beni, oyuncuları ve Fenerbahçelileri demoralize eden burası değildi.  Bu seviyedeki evet zaman zaman gereğinden fazla belki baskının da olduğu, hakemin de zaman zaman buna yol verdiği; ikinci yarı için söylüyorum. Hakem eleştirisi olarak söylemiyorum, maçın genel gidişatı için söylüyorum. Normalde bizim attığımız gol de ofsaytmış, keşke doğruyu görebilselerdi. Bu seviyede özelikle bu tip acemi hataları bu seviyedeki bizim oyuncularımız için kabul edilmemesi gereken buydu. Bu maçı unutup yeni bir seriye başlamalıyız."
 
İsmail'in yaşadığı sakatlık sonrası o kanatta Isla'nın oynaması ile ilgili de Kocaman, "Çok doğal olarak Isla yerine çok aşina değildi. Oyundaki çıkış yerleri açısından akışı çok bozdu. İkinci yarıda da bu devam etti.  Rakibi savunma ve kademelere girme ya da benzeri şeylerde belki, olumlu ya da olumsuz şeyler söylenebilir ama özellikle oyunun akışını ve çıkış noktasını etkiledi. Genel olarak bu oyunun küçük ayrıntılardan bir tanesiydi" diye konuştu.
 
 
 
NABİL DİRAR: BEŞİKTAŞ BU SONUCU HAK ETTİ
 
Dirar, Beşiktaş mağlubiyetinin nedenini strese bağlarken, "Derbi stresini yaşadık. Ligdeki gidişattan dolayı çok önemli bir maçtı ve onlar için çok önemliydi, Şampiyonlar Ligi'nde kötü bir sonuç aldılar ve bu maç onlar için çok önemliydi. Biz günümüzde değildik. Hak ettiğimiz bir sonuç aldık. Takım olarak birlikte hareket edemedik. Skor 1-1 olduktan sonra organizasyonumuzu ve takım oyunumuzu yitirdik. Beşiktaş bu sonucu hak etti" ifadelerini kullandı. 
 
"BU AKŞAM FENERBAHÇE GİBİ DEĞİLDİK"
 
Dirar, perşembe günü Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nda karşılaşacak olmalarıyla ilgili de, "Daha iyi oynamalıyız. Kupa, 2 ayaklı bir tur. Bu maçı unutmalıyız ve perşembe günü iyi bir maç çıkarmalıyız. Bu akşam Fenerbahçe gibi değildik. İyi bir görüntü sergileyemedik" açıklamasını yaptı.
 
 
 
 
 
BEŞİKTAŞLI KALECİ FABRİ: LİGİ SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİMİZE İNANIYORUM
 
Beşiktaş'ın file bekçisi Fabricio Ramirez, Fenerbahçe derbisini kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladıklarını belirterek, "Kaybetseydik şampiyonluktan uzaklaşacaktık ancak şimdi ligi sonuna kadar götürecek durumdayız" dedi.
 
Karşılaşma sonrası yayıncı kurulaşa açıklamalarda bulunan Fabri, derbiyi şöyle değerlendirdi;
 
"İlk yarı oyunu domine etmek istedik, önde baskı yaptık ama buna rağmen ilk yarıyı 1-0 geride kapattık. Soyunma odasında da aynı baskıyı kurmaya devam etmek istediğimizi konuştuk ve galibiyete uzandık."
 
Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk yarışı içinde olduklarını dile getiren Fabri, "Kesinlikle kaybetseydik şampiyonluktan uzaklaşmış olacaktık. Fenerbahçe önünde kazanmak puan ve ikili averaj açısından çok önemliydi. Bu galibiyet sonucunda ligi sonuna kadar götüreceğimize inanıyorum" diye konuştu.
 
 
 
BEŞİKTAŞLI QUARESMA: TAKIMIN BAŞINDA ÇOK İYİBİR HOCA VAR
 
Spor Toto Süper Lig'in 23'üncü haftasında kendi evinde Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Beşiktaş'ın galibiyetine 2 golle katkı veren  Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, "İyi olan taraf bizdik" dedi.
 
"İYİ OLAN BİZDİK"
 
Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Portekizli yıldız, "Takım olarak çok iyi çalıştık. İki büyük takımın mücadelesinde iyi olan bizdik. Böyle çalışarak devam etmek istiyoruz" diye konuştu. 
 
"ÖNEMLİ OLAN KULÜBÜME BİR ŞEYLER VEREBİLMEK"
 
Attığı trivela golleriyle özdeşleşen Quaresma, "Gollerim arasından birini seçmek çok zor. En önemlisi bugün kulübüme bir şeyler verebilmekti. Önemli olan bu" ifadelerini kullandı.
 
"TAKIMIMIZIN BAŞINDA ÇOK İYİ BİR HOCA VAR"
 
Ricardo Quaresma, sürekli çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Bunun için burdayım. Çok sıkı çalışıyorum. Kulübüme, taraftarıma ve takımıma bir şeyler verebilmek için çok çalışıyorum. Takımımızın başında çok iyi bir hoca var, ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve öğrenmeye devam edeceğim" diye konuştu.
 
BEŞİKTAŞLI YÖNETİCİ AHMET NUR ÇEBİ: TAKDİR-İ İLAHİ'YE İNANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL
 
Spor Toto Süper Lig'in 23'üncü haftasında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Maçın ardından Beşiktaş 2'nci Başkanı Ahmet Nur Çebi, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Beşiktaş'ın karşılaşmanın ikinci yarısında gerçek futbolunu oynadığını vurgulayan Çebi, "Birinci devreye göre ikinci devre iyi oynayan bir Beşiktaş vardı. Gerçek Beşiktaş futbolunu seyrettik. Bu bizim için ileriye dönük iyi bir mesaj oldu. İlik olarak bunun için mutluyum. İkinci olarak ofsayt bir gol, verilmeyen bir penaltı ve Fernandao'nun kırmızı kart görmemesi, buna rağmen alınan 3-1'lik bir sonuç. Takdir-i ilahi'ye de burada inanmamak mümkün değil. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Yolumuz açık olsun. Daha ligde çok maçlarımız var. Bu Fenerbahçe maçı için keyifli bir andı ama ligin sonunda kupayı göğüsleyen biz olacağız. Keyifliyiz, mutluyuz" dedi.
 
"YETERİ KADAR MESAJ VERİLDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM"
 
Daha önce başkanın gerekli açıklamaları yaptığını ifade eden Çebi, "Bir şey söylemek istemiyorum. Sadece söylediğim bir ofsayt gol, verilmeyen bir penaltı ve Fernandao'nun kırmızı kart görmemesi. Bizi ilgilendiren bu. Şu anda bunu söyleyebilirim bu maçla ilgili. Başkanımız zaten gerekli açıklamayı yaptı. İçerisinden alınacak bir mesaj varsa, herkesin alması gerekir. Eğer bir mesaj verememişse zaten söyleyecek bir şeyim yok. Yeteri kadar mesaj verildi diye düşünüyorum" dedi. 
 
"QUARESMA KIYMETLİ BİR FUTBOLCU"
 
Fenerbahçe karşılaşmasında 2 gol atarak yıldızlaşan Quaresma ile ilgili sorulan soru üzerine de konuşan Çebi, "Quaresma, Beşiktaş için çok kıymetli bir futbolcu. Büyük bir futbolcu hakkını verdi bugün sahada. Kendisini tebrik ediyorum. Teşekkür de ediyorum" şeklinde konuştu.
 
"BİZE İNANDIKLARI İÇİN TÜM TARAFTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
 
Kendilerine inanan taraftarlara da teşekkür eden Metin Albayrak, "Daha çok uzun bir yol var önümüzde. Rakibimizi özellikle ikinci yarıda hak ederek çok güzel bir oyunla yendik. Galibiyeti hak ettik. Hocamızı, ekibini ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Buraya gelen tüm taraftarımıza gerçekten inandıkları için onlara teşekkür ediyorum. İlahi adalet var. Biz maçlardan önce yapılan algı operasyonlarıyla alakalı her zaman bir duruşumuz, nazik ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için o şıklıkla konuşuyoruz. Bizim büyüğümüz Vedat ağabeyin de dediği gibi 'Bugün herkesi yendik' hak ederek galip geldik. İnşallah sene sonunda da şampiyon olmak istiyoruz. Çok inanıyoruz. Taraftarımız da, camiamız da bize inanıyor. Hiçbir zaman onları mahçup etmedik. Her zaman yanımızda olsunlar" ifadelerini kullandı.
 
AHMET ÜRKMEZGİL: "DEMEK Kİ ALGIYA RAĞMEN BİR TAKIM EZE EZE GALİP GELEBİLİYORMUŞ"
 
Ben Atiker Konyaspor maçından sonra söylemiştim, sadece hakeme yüklenmeyelim. Bu yaratılan algının bu maç üzerindeki tesirini bugün gördük demiştim. Bugün teknik direktörümüz başta olmak üzere, oyuncularımı yürekten kutluyorum. İkinci etabında da onlara kızıyorum. Şöyle ki, demek ki algıya rağmen bir takım eze eze galip gelebiliyormuş" dedi.
 
SERHAN TÜRK - MUSTAFA AKIN / İSTANBUL,(DHA)
 
 
 
BEŞİKTAŞLI FUTBOLCU ATİBA: LİGE GERİ DÖNDÜK
 
Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson, 3-1'lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Lige geri döndük. Özgüvenimiz yükseldi" dedi.
 
"LİGDE GERİ DÖNDÜK"
 
Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Atiba, "Her zamanki gibi çok heyecan vereci bir maç oldu. Özellikle iç sahada bu atmosferde oynamak çok heyecan verici. Lige geri döndük. Özgüvenimiz yükseldi. Yüksek standartlaarda bir futbol oynadık. İstediğimiz sonucu aldık" diye konuştu.
 
"HER ŞEYİMİ TAKIMIMA VERMEYE ÇALIŞIYORUM"
 
Son haftalardaki performansını da değerlendiren Atiba, "Kendimi gayet iyi hissediyorum. Her şeyimi takımıma vermeye çalışıyorum. Bir seri yakalamak istiyoruz. Yapabilirsek bu bizi hedefe götürecek" açıklamasını yaptı. 
 
 
 
 BEŞİKTAŞLI TOLGAY ARSLAN: TÜRKİYE'NİN EN İYİ TAKIMI OLDUĞUMUZU HERKESE GÖSTERDİK
 
Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncusu Tolgay Arslan, Fenerbahçe'yi 3-1 yendikleri karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
İyi bir maç çıkardıklarını ifade eden Tolgay Arslan, "3 puanı hak ettik. Özellikle Gökhan ağabey çok iyi oynadı. Herkes de iyiydi. Bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz. Onlar bizi ilk yarıda da desteklediler. Her zaman bize inandılar. Şimdi yarışa geri döndük. İnşallah da böyle devam edeceğiz" dedi.
 
"BU OYUNLA KAZANMAK BİZİ GURURLANDIRDI"
 
Yarından itibaren hafta ortasında oynanacak kupa maçını ve Trabzonspor karşılaşmasını düşünmeye başlayacaklarını ifade eden Tolgay, "Derbi kazanmak, bizim ve taraftarlar için büyük bir şey. Bu oyunla kazanmak bizi gururlandırdı. Haftaya da zor bir maçımız var. Taraftarlar keyfini çıkarsınlar ama yarından itibaren kupa maçı ve Trabzonspor maçına odaklanmamız gerekiyor. Biz her zaman kendimize güveniyoruz. Daha baskılı oynamaya çalıştık. Daha iyi takım olduğumuzu biliyorduk. Bunu zaten bugün herkes gördü. Çok iyi çalıştık ikinci yarı. Dediğim gibi 3 puanı hak ettik" ifadelerini kullandı.
 
"BEN HER ZAMAN RİSKLİ, ÖZGÜVENLİ OYNUYORUM"
 
Sakat ve cezalı oyuncuların olmasından dolayı 10 numara pozisyonunda oynamasıyla ilgili sorulan soruya da Tolgay Arslan, "Hoca bana görevi orada verdi. Orada oynamaya başladım. Sonra çift forvete döndük. Bu bizim için de daha iyiydi. Çünkü, topları arkadan daha rahat çıkardık. Ben her zaman riskli, özgüvenli oynuyorum. Ama kendime güveniyorum. Hocanın çift forvete dönme hamlesinde kilit açıldı. 30'uncu dakikadan sonra Babel ile çift forvete döndük. Atiba ve ben geride oynadık. Hoca da riske girdi. İyi bir maç çıkardı. Dediğim gibi Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu herkese gösterdik" yanıtını verdi.