Black Ops 2 böyle geldi!

Call of Duty: Black Ops 2 piyasaya sürüldü... İşte onun hakkında bilmeniz gerekenler

Black Ops 2 böyle geldi!
15 Kasım 2012 Perşembe 11:26 tarihinde eklendi, 1.071 kez okundu.

 

Yeni bir yıl ve pek tabi Call of Duty serisine de yeni eklenen bir yapım: Call of Duty Black Ops 2 (CoD: BO2)...  13 Kasım 00:00 itibari ile tüm dünyada satışa çıkmış olan oyun, sadece İngiltere'de 2.000'den fazla mağazada gece alış verişinde satın alındı. Peki, bu kadar heyecan yaratan oyun hakkında bilmemiz gerekenler neler?
 
Black Ops, Call of Duty'nin o bilindik İkinci Dünya Savaşı serisinden sıyrılıp yepyeni bir dünyaya merhaba diyen bir yapımdı ve bir anda daha çok karakter merkezli oyun yapısına geçişi simgeliyordu. 2025 yılında geçen ve Black Ops'daki kahramanımızın oğlu rolündeki David Mason karakterine yoğunlaşan CoD: BO2, gelecekte var olacağı düşünülen olası bir Amerika Çin sorunu üzerinde duruyor. "Drones" yani bir diğer değişle insansız robotların hakim olduğu oyunun senaryosunda, iki ülkenin kendilerini korumak için ürettikleri drone'ların, Raul Menedez tarafından bir anda her iki ülkeye karşı kullanılması, olayların başlamasına yetiyor da artıyor bile. Fakat tek büyük bir değişimle: Artık her şey daha teknolojik...
 
Farklı görevler, farklı etkileşimler
CoD: BO2'da karşımıza çıkan ilk yenilik Strike Force isimli görevler sillesi. Bu görevlere adımımızı attığımız anda, oyuncu olarak asker ve cihaz arasında birçok farklı geçiş yapabiliyoruz. Yegane amacımızsa gereken görevi yerine getirmek. İşin güzel kısmı ise bu oyun modunda kaybetmemizin ya da kazanmamızın tek dezavantajının tek kişilik senaryodaki gidişatımızı olumsuz yönde etkilemesinden başka bir şey değil.
 
Pek tabii birçok oyuncu CoD: BO2'nin tek kişilik senaryosunu göz ardı edip, direkt olarak multiplayer mod'larda soluğu alacaktır. Buradaki en büyük değişiklik ise "Create a class" sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Oyunculara istedikleri on farklı eşyaya sahip, tamamen özel bir karakter yaratmalarına imkan tanıyan yapımcı ekip, birçok farklı kombinasyonu yapmamıza da olanak tanımış. Misal, bir silah az taşımak suretiyle, bir tane daha fazla el bombası taşımamız mümkün.
 
Daha önceki Call of Duty oyunlarından alıştığımız Zombi mode ise, CoD: BO2 ile de karşımıza çıkıyor. Uzun süredir videoları internette dolaşan mod, geleneksel hayatta kalma tarzı oyun yapısının yanında bir de "Tranzit" isimli farklı bir mod sunuyor.