BlackBerry'e Lenovo kancası

BlackBerry’nin, Çinli elektronik üreticisi Lenovo tarafından satın alınacağına dair söylentiler yeniden teknoloji dünyasına yayılmaya başladı.

BlackBerrye Lenovo kancası
13 Mart 2013 Çarşamba 09:31 tarihinde eklendi.

iPhone ve Android tabanlı akıllı telefonların yükselişiyle eski günlerini arayan BlackBerry, Lenovo tarafından satın alınabilir. İlk olarak Ocak ayında Lenovo’nun mali şefi Wong Wai Ming’in gündeme getirdiği konu, CEO Yang Yuanqing’in açıklamasıyla güç kazandı.

 
Bloomberg’ün haberine göre, Yang, Z10 ve Q10 modelleriyle 2013’e iddialı bir giriş yapan ve geleneksel kullanıcı tabanını korumayı başaran BlackBerry’nin ‘satın alınmasının mantıklı bir hamle olacağını’ belirtti. 
 
Fransa’nın Les Echos gazetesine açıklama yapan Yang, ‘İlk olarak piyasa analizi yaparak BlackBerry’nin sahip olduğu önemi anlayacaklarını’ söyledi.
 
BLACKBERRY’DEN YORUM YOK
Yang’ın açıklamaları, hisseleri 2012’nin sonuyla beraber yükselişte olan BlackBerry’e olumlu yansıdı. Kanadalı şirketin hisseleri, dün yüzde 9.7 artarak 14.32 dolara yükseldi ve günü 14.87 dolardan kapadı.
 
BlackBerry CEO’su Thorsten Heins, Lenovo’nun satın alım söylentilerine karşılık kesin bir ifade kullanmış ve ‘Lenovo’nun neden böyle açıklamalar yaptığını anlamadığını’ belirtmişti.
 
Bloomberg, Lenovo’nun, BlackBerry’i satın almaya karar vermesi durumunda, satın alımın Kanada hükümeti tarafından değerlendirileceği ve ülkenin yararına olup olmayacağına karar verileceğini belirtti. BlackBerry’nin şirket değerinin 335 milyon dolar olduğu biliniyor.
 
BlackBerry, 30 Ocak’ta düzenlediği ve Z10 ile Q10 modellerini tanıttığı etkinlikte eski firma adı olan Research In Motion’ı (RIM) kullanmayacağını ve ürettiği telefonun marka adını benimseyeceğini açıklamıştı.

NTV