BlackBerry’nin son çaresi

BlackBerry, yok olmaktan kurtulmak için son çareyi Foxconn’da arıyor. İkinci çeyrekte 1; üçüncü çeyrekte ise 4.4 milyar dolar zarar eden BlackBerry, ‘Apple’ın montajcısı’ olarak ünlenen Foxconn’la beş yıllık anlaşma yapacak.

BlackBerrynin son çaresi
23 Aralık 2013 Pazartesi 13:42 tarihinde eklendi.
Eski günlerine geri dönmeyi umduğu 2013’ü kabusla kapatan BlackBerry, rotayı Tayvanlı montaj devi Foxconn’a çevirdi.
 
İkinci çeyrekteki fiyaskonun ardından şirketin geçici CEO’su olarak atanan John Chen, BlackBerry’yi kurtarma planını bir basın açıklamasıyla duyurdu.
 
Chen, BlackBerry için kritik dönemecin yabancı piyasalar olduğunu belirterek, Foxconn ile beş yıllık ortaklık yapmayı planladıklarını duyurdu.
 
Chen açıklamasında, “Bu ortaklık BlackBerry’nin cihaz piyasasına uzun dönemli bağlılığını gösterdiği gibi, güvenli mobil çözümlerde inovasyon lideri olarak kalma kararlılığını ortaya koyuyor” dedi. Chen, Foxconn ile yapılacak ortaklık sayesinde, ‘tasarım, dünya standardında güvenlik, yazılım geliştirme ve iş dünyası için mobil yönetim alanlarında çalışmaya devam edeceklerini ve büyümekte olan piyasaların taleplerini karşılayacaklarını’ ifade etti.
 
Mashable’da yer alan haberde, Foxconn’un operasyon kabiliyeti ve alanından yararlanmak isteyen BlackBerry’nin, piyasalardaki rekabete yeniden dahil olmayı istediği belirtildi.
 
KORKU DOLU TABLO
BlackBerry, ikinci çeyrekte 1 milyar dolar zarar ettikten sonra satılma planını iptal ederek direnişe devam etme kararı almıştı.
 
Şirket, eski CEO’su Thorsten Heins’ı görevden alarak John Chen’i yerine atamış ve hisse satarak gelir artıracağını duyurmuştu.
 
BlackBerry, üçüncü çeyrekte sadece 1.2 milyar dolar gelir elde edebilirken, bu miktar bir önceki döneme kıyasla yüzde 24’lük azalışı temsil ediyor. İkinci çeyrekte satılan cihaz sayısı 3.7 milyon olurken, üçüncü çeyrekte bu sayı 1.9 milyonda kaldı.
 
Öte yandan, Chen’in umut vaat eden liderliği, şirket hisselerinin yüzde 3 değer kazanmasını sağladı.

NTV