BM Mısır’daki olayları kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Mısır’da yaşanan katliam için, "Şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

BM Mısırdaki olayları kınadı
14 Ağustos 2013 Çarşamba 19:32 tarihinde eklendi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun adına yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter’in Mısır’da devam eden olayları kaygı ile izlediği aktarıldı. BM, Mısır’da bugün yaşanılan olaylarda kesin ölü ve yaralı sayısı konusunda bilgi edinmeye çalışıldığı kaydedildi.

Genel Sekreter adına sözcülük makamından yapılan yazılı açıklamda, Ban’ın dün Mısır’da taraflara daha fazla can kaybının yaşanmaması için yaptığı uzlaşı çağrısı hatırlatıldı. Ban’ın çağrısında taraflara ülkedeki yeni siyasi durumu kabul ederek can kaybını önleyecek adımlar atılması yolundaki telkine vurgu yapıldı. Açıklamda şöyle denildi; ‘‘Genel Sekreterin açıklamalarını reddeden Mısırlı yetkililer göstericilere karşı güç kullanmayı tercih etti. Genel Sekreter Ban, ölenlerin yakınlarına taziyelerini iletirken, yaralılara da acil şifalar diliyor.’’

Genel Sekreter adına yapılan açıklamada, halkının genelinin yaşanılan gösteriler nedeniyle günlük hayatlarına devam etmekte yaşadıkları sıkıntının, demokrasi ve refah yolunda ilerlemesi isteğinin farkında olduğu aktarıldı.

Genel Sekreter, bugün yaşanılan şiddet olaylarından sonra Mısır’da herkesin tüm konsantrasyonu uzlaşı çabaları için yoğunlaştırması çağrısını yineledi. Siyasi olarak geçmişe gitmenin mümkün olamayacağı belirtilen açıklamada, tarafları tahrik edecek tutumların yaşanılan sorunlara çare üretmeyeceği kaydedildi. Genel Sekreter, bugün pişmanlıkların yaşanmaması için farklı görüşlere saygı ve barışçıl yaklaşımın önemli olduğunu vurguladı.


CİHAN