BMC işçileri, eylemlerini İstanbul'a taşıdı

İzmir'deki BMC fabrikasında çalışan bin 500 işçi, 10 aylık ücretlerini alamadıkları için uzun süredir devam ettirdikleri eylemlerini İstanbul'a taşıdı.

BMC işçileri, eylemlerini İstanbula taşıdı
22 Şubat 2013 Cuma 17:02 tarihinde eklendi.

 

Mali kriz yaşayan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etmeyi taahhüt ettiği askeri araçları da henüz üretemeyen BMC fabrikasının işçileri, yaklaşık 10 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle uzun süredir eylem yapıyorlardı. Holdingin Maslak'ta bulunan çalışma ofisi önünde toplanan yaklaşık bin 500 işçi, ‘Direne direne kazanacağız', 'İş, ekmek, özgürlük’ yazılı pankartlar taşıdı. ‘İşçi burada patron nerede’ diye slogan atan işçiler, haklarının karşılığı verilene kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi. 
 
Grup adına konuşma yapan Türk Metal İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, firmanın işçilerin paralarını verebilecek güce sahip olduğunu söyledi. Yıldırım, “BMC firmasında çalışan işçilerin hepsi vasıflı ve nitelikli insanlardır. Stratejik ürünler üretmesi açısından 50 yıllık geçmişi olan, Türkiye'ye 10 milyon dolar katma değeri olan bir firmadır BMC. Bugün bizim alacağımız miktar 10 trilyon 100 milyar. Bu işçiler artık evlerine ekmek götüremez hale geldi.” dedi.
 
İşçiler, sorunları çözülene kadar binanın önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

CİHAN