BMC işçileri köprüye çıktı

İzmir'de 11 Aydır maaş alamadıklarını belirten BMC işçileri Konak Meydanı Eski Sümerbank Mağazası önünde eş ve çocukları ile toplanarak eylem yaptı.

BMC işçileri köprüye çıktı
02 Nisan 2013 Salı 17:30 tarihinde eklendi.

 

Çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan BMC işçileri, bir süre eski Sümerbank binası önünde oturduktan sonra Pier köprüsünün üzerine çıkıp burada insan zinciri oluşturdu. Saatlerce köprünün üzerinde eylemlerini sürdürüren işçilere köprü altından geçen araç sürücüleri de klakson çalarak destek verdi. Bazı işçiler 'Sadaka değil hakkımızı istiyoruz' yazılı döviz önünde şapka açarak protesto amaçlı dilendi. İşçiler 'Karamehmet Şaşırma Sabrımızı Taşırma', 'Kirpiyi Durdurma Askeri Vurdurma', 'Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek' sloganları attı. 
 
Türk Metal İş Sendikası İzmir 1. Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun eylemdeki amaçlarının kamuoyu yaratmak ve sorunlarına kulak tıkayanlara seslerini duyurmak olduğunu belirterek, "BMC çalışanları 11 aydır maaş almıyor. Çalışanların aileleri ile birlikte artık dayanacak gücü kalmadı. Sonuç alıncaya kadar eylemlerinizi sürdüreceğiz. Milyonlarca insan bizim haklılığımızı biliyor ve destekliyor" dedi.

DHA