BMC işçilerinden protesto mitingi

İzmir’de, 11 aydır maaş alamayan BMC işçileri, Konak Meydanı’nda protesto mitingi düzenledi.

BMC işçilerinden protesto mitingi
05 Nisan 2013 Cuma 20:44 tarihinde eklendi, 1.762 kez okundu.

 

İşçilere destek veren Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Ey BMC işvereni yarını sen düşün, yarın ne olur onu da sen düşün” dedi. 
 
Farklı eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan BMC işçileri, saat 16.00 sıralarında, kendilerine destek veren sendikaların üyeleriyle birlikte Basmane Meydanı’nda toplandı. Yaklaşık bin kişi, daha sonra sloganlar atıp düdükler çalarak, 'Kirpiyi durdurma, askeri vurdurma', 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız' yazılı dövizler taşıyarak Konak Meydanı’na yürüdü.

Eyleme katılan işçilere destek verip seslenen Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Ey BMC işvereni sana sesleniyorum. Bugün binlerle buradayız. Yarını sen düşün, yarın ne olur onu da sen düşün. Biz bu noktada durmayız. Masa başı anlaşmadan, uzlaşmadan yanayız. Meydanları ısıtmaya hazır olun. Onların daha çok kar etmesi için çalışmayacağız” dedi. 
 
Türk Metal Sendikası Başkan Pevrul Kavlak’ın konuşması sırasında alkollü bir kadının kendisiyle görüşmek için ısrar etmesi tepkiye neden oldu. BMC işçileri ile kadın arasında yaşanan gerginlik, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Eylemin ardından BMC işçileri, olaysız dağıldı. 

DHA