BMC işçilerinin eylemi

Bmc'de çalışan işçiler aylardır maaş alamadıkları için yaptıkları eylemi eş ve çocuklarıyla Konak Meydanı'na taşıdı.

BMC işçilerinin eylemi
29 Mart 2013 Cuma 20:03 tarihinde eklendi, 1.200 kez okundu.

 

BMC'de çalışan işçiler aylardır maaş alamadıkları için yaptıkları eylemi eş ve çocuklarıyla Konak Meydanı'na taşıdı. İşçiler sorunlarına çözüm bulunmazda bir hafta sonra Basmane Meydanı'nı trafiğe kapacaklarını açıkladı.
 
İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Bmc Fabrikası'nda çalışan ve 11 aydan bu yana ücret alamayan yaklaşık 500 işçi aileleriyle birlikte Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplandı. Artık sabırlarının kalmadığını belirten sendika yöneticisi Halil İbrahim Tosun, "11 aydan beri sıkıntılı süreç bugüne kadar geldi. Kış bitti bahar geldi. Artık yüreğimiz acıyor.

Çok eylem yaptık çok sesimiz çıktı ama artık bir şeylerin olması lazım. Şubattan itibaren fabrikanın çalışanları bir sonuç alamadı. Artık sona yaklaşıyoruz" dedi. Türk-İş Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da, "Sıkıntıyı birlikte yaşıyoruz. İşveren sahip çıkmadı. Paralarını alamayan işçiler alyanslarını arabalarını sattı geçinmek için. Ama Karamehmet görmedi bile. Biz çalışmak istiyoruz. Haklarımızı ve ücretlerimizi istiyoruz. TSK'ye Kirpilerin yeniden üretmek istiyoruz" dedi.
 
Sendika yöneticileri, eğer soruna çözüm bulunmazsa önümüzdeki cuma günü 10 bin işçinin Çankaya Basmane Meydanı'nı trafiğe kapatacağını söyledi.
 
Konuşmalar sonrası haklarını alamayan işçiler 'İş ekmek yoksa barış da yok' ve 'Bmc vatandır, vatan satılmaz' sloganıı attı.

DHA