BMC'de maaş eylemi

Finansal darboğaz yaşanan BMC'de çalışanlar fabrika yanında protesto gösterisi yaptı.

26 Eylül 2012 Çarşamba 18:37 tarihinde eklendi, 1.990 kez okundu.

Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, 10 gündür üretim yapılmayan fabrikada 5 aydır maaş ödenmediğini belirterek en kısa zamanda bir ödeme ve üretim planı beklediklerini belirtti. 

     
Fabrikanın yanındaki arazide toplanan işçiler, ''işçiler burada yönetim nerede'', ''BMC bizimdir bizim kalacak'' ve ''Kirpi'yi durdurma askeri vurdurma'' sloganları attı. 
     
Türk Metal Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Tosun, yaptığı açıklamada, yönetim zafiyeti nedeniyle mali zorluk yaşayan fabrikada 5 aydır işçilere maaş verilmediğini, bu süreçte işçi başına toplam 2 bin 300 liralık bir ödeme yapıldığını, eğitim sezonunun açılmasıyla işçi ailelerinin yaşadığı sıkıntının katlanılmaz hale geldiğini ifade etti. 
     
Fabrikanın hammadde alamadığını, 10 gündür üretim yapılamadığını, siparişlerin de yerine getirilemediğini savunan Tosun, işçilerin gösterdiği fedakarlığı yönetimin göstermediğini öne sürdü. 
     
BMC fabrikasında terörle mücadelede kullanılan birçok aracın üretildiğini belirten Tosun, ''Her gün onlarca şehidin verildiği bir ortamda bu fabrikanın kapalı olmasını içimize sindiremiyoruz'' dedi. 
     
Tosun, ''Kirpi'' adı verilen mayına karşı dayanıklı araçlardan 200'ünün teslim edildiğini, 400 araçlık siparişin sağlanabilmesi için üretimin devam etmesi gerektiğini ifade etti. 
     
Amaçlarının kriz yaratmak değil fabrikayı ayakta tutmak olduğunu dile getiren Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     
''Holding'in para aktarması halinde üretim devam edecek. En kısa zamanda bir ödeme ve üretim planı bekliyoruz. Cuma gününe kadar makul ve mantıklı bir teklif gelmezse biz pazartesi günü izinde bulunan arkadaşlarımızı fabrikaya çağıracağız. Ayrıca yönetime sesimizi duyurmak amacıyla işçilerle İstanbul'daki holding merkezine gideceğiz.'' 
     
Türk-İş 2. Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç'un da katıldığı eylem açıklama sonrası olaysız dağıldı.