BMC’de sessizlik hakim

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Çukurova Grubu’na Show Tv ile BMC Fabrikası’na el koyması sonrası BMC Fabrikası’nın bulunduğu İzmir’de sessizlik hakim.

BMCde sessizlik hakim
17 Mayıs 2013 Cuma 22:27 tarihinde eklendi, 2.100 kez okundu.

Akşam saatlerinde TMSF’nin, Çukurova Grubu’ndan olan alacaklarının tahsili amacıyla gruba ait Show Tv ve BMC Fabrikası’nın yönetimini devraldığı açıklaması sonrası gözler İzmir’de bulunan BMC Fabrikası’na çevrildi. TMSF yetkililerinin, akşam saatlerinde alınan karar doğrultusunda fabrikaya gelerek yönetime geçtikleri öğrenildi.

BMC İŞÇİLERİ 7 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR

TMSF’nin BMC Fabrikası’nın yönetimini devralması 7 aydır maaş alamayan işçileri ve alacaklı şirketleri sevindirdi. Türk Metal Sendikası İzmir 1 no'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, TMSF yetkililerinin bugün akşam saatlerinde İzmir’deki fabrikaya gelerek yönetime geçtiğini belirterek, “Bu durum işçiler tarafından sevinçle karşılandı. İşçilerimizin BMC’den 18 milyon lira alacağı bulunuyor.

Fabrika üretim yapmadığı için geleceği belirsiz bir hal almıştı. İşçiler olarak bu durumu kamuoyuna anlatmak için bir süredir eylemler düzenliyorduk. BMC işçisi fabrikaya gözü gibi bakıyor. İnşallah kurtuluşumuz bu yolla olur. Hakkımızda hayırlısı olsun. Bu haber bizi çok sevindirdi.

Fabrikanın bir süredir eriyip gitmesine kahroluyorduk. Biz işçiler olarak şirketimize sahip çıktığımızı meydanlarda gösterdik. Bu emeğimizin karşılığını umarım alırız. Yeni dönemde TMSF'nin fabrikayı tekrar üretim yapar hale getirmesini umuyoruz. İşçiler ve sendika olarak TMSF'yi destekliyoruz" dedi.


CİHAN