B.Münih'in yıldızı G.Saray'a

Sezon sonunda Almanya şampiyonu Bayern Münih'i bırakacak olan Robben'in sarı-kırmızılı ekipten teklif aldığı ve yeni sezonda Türkiye'de forma giyeceği öne sürüldü.

B.Münihin yıldızı G.Saraya
22 Mart 2013 Cuma 10:30 tarihinde eklendi.

Bild gazetesi "Türkler Robben'ı ısrarla istiyor" manşetiyle verdiği haberinde Bayern Münih'in Hollanda Milli yıldızı Arjen Robben'in gelecek sezon Galatsaray forması giyeceğini yazdı.

 
29 yaşındaki Hollandalı golcü futbolcunun Galatasaray'dan teklif aldığı belirtilen haberde 2015 yılına kadar Almanya'nın rekortmen şampiyonu ve bu sezonunda açık ara puan farklı lideri Bayern Münih'i terkedeceği kaydedildi.
 
Bayern Münih'te bu sezon yedek kulübesinde kalan ve ilk 11'de çok az oynama fırsatı bulan Arjen Robben'in, "Futbol oynamak istiyorum. Yedeklikten bıktım" dediği belirtildi.
 
Galatasaray'da daha önce Bayern Münih'ten tandığı Hamit Altıntop ile bu sezon devre arasında İtalya'dan sarı-kırmızılı ekibe gelen Hollanda A milli Takım kaptanı Sneijder'inde olmasının kendisi için önemli olduğununda vurgulandığı belirtilen Robben'in Türkiye'de gelecek sezon oynamak için gün saydığı ifade edildi.
 
Bayern Münih'in eski teknik direktörü İsviçre Milli takım antrenörü Ottmar Hitzfeld'in , "Robben, gelecek sezon Bayern'i çalışıtıracak, İspanyol hoca Guaroiola'nın sistemine uymuyor" açıklamasının da yer aldığı haberde, "Robben sezon sonunda Almanya'yı terkedecek" denildi.

DHA