BMW, Brezilya üretim tesisine ilk kazmayı vurdu

Almanya'nın lüks otomotiv devlerinden BMW, Brezilya'nın Santa Catarina eyaletinin Araquari şehrine kuracağı üretim tesisine ilk kazmayı törenle vurdu.

BMW, Brezilya üretim tesisine ilk kazmayı vurdu
18 Aralık 2013 Çarşamba 09:12 tarihinde eklendi.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında 200 milyon euro yatırım yapılacak üretim tesisinde toplam bin 300 kişinin çalışacağı ve yılda 30 bin araç üretilmesinin planlandığı bildirildi.

Üretilecek modeller arasında; MINI, beş kapılı BMW 1, BMW 3, BMW X1 ve BMW X3 yer alıyor. Törene; Brezilya Devlet Başkanı Yardımcısı Michel Temer, Santa Catarina Valisi Raimunda Colombo ve BMW Amerika Bölgesi Yöneticisi Ludwig Willisch katıldı.

Tesis hakkında açıklama yapan Willisch, Araquari tesisleri ile dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından Brezilya'daki ağırlıklarını artıracaklarını ve büyüme stratejilerinde yeni bir döneme gireceklerini ifade etti. Tesisin açılışını Münih'te değerlendiren BMW Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harald Krüger, Güney Amerika topraklarına ilk temeli atttıklarını ve bu şekilde uluslararası üretim ağına yeni bir tesis daha kazandırarak büyümeye devam ettiklerini ifade etti.

Krüger, üretimi özellikle büyüyen pazarlara kaydırdıklarını ve bu şekilde ABD ile Çin pazarında büyük başarı elde ettiklerini kaydetti. Münih merkezli otomotiv şirketi, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Kore gibi gelişmekte olan ülkelerde büyümeyi hedeflerken, geçen yıl Türkiye'de üretim tesisi kurulması düşünülmüş, ancak bundan çabucak vazgeçilmişti. BMW'nin toplam 13 ülkede 29 üretim ve montaj tesisi olduğu bildirildi.


CİHAN