BMW'den yüzyılın projesi

Araç kiralama sistemini bir adım daha ileri götüren BMW, 'kullandıkça öde' sistemiyle bir "taşıt paylaşım sistemini" hayata geçirdi.

BMWden yüzyılın projesi
20 Temmuz 2011 Çarşamba 08:08 tarihinde eklendi, 1.176 kez okundu.

 

Şu sıralar Münih'te kullanılan sistem Berlin'de de tanıtıldı. Bu programla, sürücüler interneti veya bir akıllı telefon uygulamasını kullanarak şehrin farklı yerlerine park edilmiş otomobilleri ayırtacak, sonra sürücü ehliyetlerine takılan bir çip vasıtasıyla bunlara erişecekler.
 
Kullanılacak araçların dakikası ise biraz pahalı: 25 peni yani 66 kuruş. Başarıyla uygulanan sistemin dünya çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bunun için düğmeye basan BMW, Almanya'dan sonraki ilk uygulamasını İngiltere'de başlatacak. İngiltere'de ise Londra, Birmingham ve Manchester pilot bölgeler olarak seçildi.
 
Bu inovatif fikre firma, 300 BMW 1 Serisi araçla destek veriyor. BMW bu işi Almanya’daki en büyük araç kiralama firması SIXT'le birlikte yapıyor. Sistem birçok yeniliği de bünyesinde barındırıyor. Bankaların kullandığı güvenlik uygulamasına benzer bir şifreleme sistemi kullanan sistem, bir kullanımlık şifreyle aracın bulunduğu konumda anahtarsız çalışmasına olanak sağlıyor. Ayrıca, cep telefonu uygulamalarıyla uygun araç bulunabilecek.
 
Talebe bağlı olarak plana yeni otomobiller de eklenecek. BMW'nin yeni alt markası, "i serisi" elektrikli otomobilleri de plana dahil edilecek.
 
Firma ayrıca 'ParkatmyHouse.com' park sitesine de yatırım yaptığını duyurdu. Bu site ise sürücülere, kendi özel park alanlarını, garajlarını ve  kullanıma sunan, ev sahipleriyle iletişime geçerek araçlarını bu güvenli alanlara uygun bir ücret karşılığında park etme olanağı sağlıyor.
 
BMW ayrıca, sürücülere, trafik kameralarını kullanarak, en uygun rotayı belirlemesine olanak sağlayan 'My Cith Way'e de (New York merkezli) yatırım için fon ayırdı.

Habertürk