Bodrum mandalinasında hasat başladı

Bodrum'da geç gelen yağmurdan dolayı olgunlaşması geciken mandalinanın hasadı başladı.

Bodrum mandalinasında hasat başladı
13 Aralık 2012 Perşembe 17:29 tarihinde eklendi, 1.439 kez okundu.

 

İl dışından gelen pazarcılar, aldıkları mandalinaları Türkiye'nin birçok yerindeki insanlara ulaştırıyor. 30 liralık gündelikle ağaca çıkarak mandalina toplayan kadınlar, böylece evlerinin ekonomisine katkı sağlıyor. 
Bodrum Narenciye Birliği Başkan Vekili İsmail Akpınar, yağışların geç olmasından dolayı rekoltede geçen seneye oranla yüzde 10-15 civarında düşüş olduğunu ifade etti. 
 
Geçen yıl 4 bin ton civarında rekolte olduğunu bildiren Akpınar, bu yıl ise rekoltenin 3 bin 500 ton civarında olacağını tahmin ettiklerini söyledi. 
 
''Bodrum mandalinasından üretilen gazoz ve diğer ürünleri Avrupa'da pazarlamak için girişimlerde bulunduk'' diyen Akpınar, öncelikli hedeflerinin Almanya ve Avusturya olduğunu anlattı. 
 
Bodrum mandalinasının gazoz, reçel ve lokumunu Avrupa'da pazarlamak için ön çalışmalar yaptıklarını belirten Akpınar, ''Geçen sene yapamadığımız saf meyve suyu, sabun, kolonya gibi ürünleri çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. Reçeli çeşitlendirmek istiyoruz. Lokumumuz iyi gidiyor. Şimdi birkaç projemiz daha var, mandalinanın kabuğunu sıkma gibi. Ama bunlar henüz proje halinde. İnşallah onları da gerçekleştiririz'' diye konuştu. 
 
Afyon'un Dinarlı ilçesinden Bodrum mandalinası almak için gelen Cevdet Yüksel, 18 senedir Bodrum'dan mandalina aldığını, Bodrum mandalinasının müşterilerinin oldukça fazla olduğunu ifade etti. Yüksel, ''Bodrum mandalinası dalında 40 kuruş. Bir de işçilik var. Aydın, Nazilli, Mersin, Hatay gibi illerde 25 kuruş. Bu da bizi zorluyor' diye konuştu.