Bodrum sele teslim oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde şiddetli yağmur ve dolu sebebiyle günlük hayat felç olurken birçok noktada sel meydana geldi.

Bodrum sele teslim oldu
25 Kasım 2013 Pazartesi 15:34 tarihinde eklendi.

Sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. Yaklaşık bir saatte metrekareye 77 kg. yağışın düştüğü ilçede hayat durma noktasına geldi. Cadde ve sokakların göle dönmesi sebebiyle çevre yolunda trafik bir süre durdu.

Birçok araba su altında kalarak arızalanırken bazı noktalarda asfalt patlaması sebebiyle yollar çöktü. Yağmura aniden yakalananlar, benzin istasyonlarına ve bankalara sığındı. Atatürk Caddesi'nden İçmeler mevkisine kadar caddeler, su birikintilerinden dolayı trafiğe kapandı. Belediye ve itfaiye ekipleri, gün boyu tıkanan mazgalları açıp su basan caddelerde çalışma yaptı.

Yalıkavak beldesi Gökçebel mevkisinde bulunan anayol çökünce birkaç araba, devrilen direklerin arasında kaldı. Kumbahçe Mahallesi Merve kavşağında ise aniden gelen selde bir otobüs ve bir otomobil bozularak mahsur kaldı. Arabaların yardımına, Bodrum AKUT ekibi koştu, halatlar yardımıyla çekerek kurtardı. Yağmurdan sonra su basan kalan birçok ev ve işyerine itfaiye ekipleri müdahale etti. Bodrum Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından hasar tespit çalışmaları başlatılırken birçok bölgede maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre şiddetli yağış, yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edecek.


CİHAN