Bodrum sokakları dereye döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklar dereye döndü. Sabah saatlerinde başlayan dolu ve yağmur, günlük hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezi başta olmak üzere birçok belde su altında kaldı.

Bodrum sokakları dereye döndü
02 Ocak 2014 Perşembe 14:24 tarihinde eklendi.
DEREYE DÖNEN SOKAĞA OLTA ATTILAR
 
Yağmur sularının birikmesi sebebiyle sokakta sel meydana geldi. Duruma isyan eden bir vatandaş, olta attı ve kefal avlayacağını söyledi. Sokakta mahsur kalan Mustafa Karadeniz, “Burası dünyanın gözbebeği Bodrum. Turizmin cenneti ve tüm dünyanın imrenerek tatil yapmaya geldiği yer. Burası Bodrum’un en merkezî yeri olan Atatürk Caddesi. Bodrum’un bir köyü veya bir beldesi değil. Ne zaman yağmur yağsa, bu yağmur da beş dakika sürüyor, işte buranın hali bu. Şu anda ne kaldırımı görebiliyoruz ne de bu caddeyi kullanabiliyoruz. Sokak. bildiğin dere.” dedi.
 
BİTEZ'DE SEL MEYDANA GELDİ
 
Sabah saatlerinde itibaren sağanak şeklinde yağan yağmur sebebiyle Bitez köy içinde bulunan dere taştı. Sular altında kalan sokaklar, bir süre trafiğe kapatıldı. Birçok ev ve işyerini su basan beldede Bodrum Belediyesi ve İtfaiyesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Evlerinde ve dükkanlarında mahsur kalanlar, belediyeden yardım istedi. Bazı esnaflar, kendi imkanlarıyla dükkanlarını temizlemeye çalıştı. Bazı sokaklarda asfaltın patlaması sebebiyle yol kullanılamaz hale geldi.
 
Cadde ve sokaklarda biriken yağmur sularının Kumbahçe'de birleşerek akmasıyla deniz de çamura bürüdü. Çamura dönen sahiller kullanılamaz hale geldi. Metrekareye yaklaşık 70 kg. yağışın düştüğü ilçede, sağanak yağmurun aralıklarla akşam saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

CİHAN