Bodrum yanıyor; civardaki evler boşaltılıyor

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, katı atık depolama alanında çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Alevlerin tehdit ettiği evlerde yaşayanlar tahliye edilirken, bölgedeki hayvanlarını kurtarmak isteyen bir çiftçi de yaralandı.

Bodrum yanıyor; civardaki evler boşaltılıyor
01 Temmuz 2017 Cumartesi 23:17 tarihinde eklendi.
 
 
Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında bugün saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Metan gazının sıkışması sonucu çıktığı sanılan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, Pedasa Dağı'ndaki çam ağaçlarının bulunduğu alana sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.
 
Bölgede, yangının tehdit ettiği 12 müstakil ev boşaltıldı. Çiftçilik yapan bir kişi ise hayvanlarını kurtarmak isterken yaralandı. AKUT ekipleri de başta tahliye çalışmaları olmak üzere bölgede yürütülen faaliyetlere destek verdi.
 
Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
 
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
 
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde katı atık depolama alanında başlayıp, ormanlık alana sıçrayan yangına 8 itfaiye aracı, 8 arazöz ve 40 orman işçisi ile vatandaşlar karadan, 3 söndürme helikpoteri de havadan müdahale etti. Müdahale sırasında 3 işçi yaralandı, biri genç kız, 3 vatandaş ise dumandan etkilenerek baygınlık geçirdi. 
 
Ormanlık alandaki yangın, saat 20.50 sıralarında kontrol altına alındı. Depolama alanında devam eden yangına ise ekiplerin müdahalesi devam ediyor.
 
Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.