Bodrum'a sığınmacı girişine önlem

BODRUM'da kaçak yollardan Yunan adalarına geçmek için ilçeye gelen sığınmacılar için polis ve jandarmadan ilçedeki bazı noktalarda, yolda denetim başlatıldı.

Bodruma sığınmacı girişine önlem
10 Ekim 2015 Cumartesi 11:45 tarihinde eklendi.
BODRUM'da kaçak yollardan Yunan adalarına geçmek için ilçeye gelen sığınmacılar için polis ve jandarmadan ilçedeki bazı noktalarda, yolda denetim başlatıldı. Durdurulan yolcu otobüsü ve diğer araçlardaki sığınmacılar geri gönderilerek, ilçeye girmelerine izin verilmiyor. 
 
Yunan adalarına yakın olduğu için kaçak geçişlerde önemli bir nokta olan Bodrum'da önlemler arttırıldı. Çoğu zaman ölümle sonuçlanan yasa dışı geçişlere engel olmaya çalışan güvenlik güçleri ilçe girişindeki güzergahlarında yolda denetim yapıyor. Milas-Bodrum Karayolu Güvercinlik kontrol noktasında jandarma, Torba Kavşagı'nda ise polis ekipleri şehirlerarası yolcu otobüsleri, minibüsler ve ticari taksiler kontrol ediyor. 24 saat aralıksız sürdürülen denetimlerdeki kimlik kontrollerinde Bodrum'a giriş yapmak isteyen büyük bölümü Suriye, Pakistan, Afganistan uyruklu sığınmacılar ve kaçaklar araçlardan indiriliyor. Pasaport ve vizesi bulunmayan, yabancı tanıtma belgeleri ile Bodrum'a giriş yapmak isteyen sığınmacıların ilçeye girişleri engelleniyor. Pasaportu olan Suriye ve diğer uyruklu kişilerin ise kayıtları tutulup,   ilçeye girişlerine izin veriliyor. İlçeye girmelerine izin verilmeyen sığınmacılar ve kaçak göçmenler ya geldikleri otobüslerle ya da başka araç temin edilerek, geri gönderiliyor. Son bir hafta içinde yaklaşık bin kişinin ilçeye girişine izin verilmediği bildirildi.