Bodrum'da balık avlama yarışması

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) tarafından balık avlama yarışması düzenlendi. Yarışmaya 3'er kişiden oluşan 30 takım katıldı.

Bodrumda balık avlama yarışması
22 Aralık 2013 Pazar 18:09 tarihinde eklendi, 1.186 kez okundu.
 
Yalıkavak Belediyesi'nin desteğiyle BORABDER tarafından ilki geçen yıl düzenlenen yarışmanın ikincisi bugün yapıldı. Sabah saatlerinde Yalıkavak'tan denize açılan yarışmacılar dereceye girebilmek için oltalarını sallayıp kısmetlerini aradı. BORABDER Başkanı Mustafa Uyar, "Bu yıl ilgi daha fazla, 20 teknede 30 takım olarak 90 kişi yer alıyor. Denizlerimizin korunması, bu konuda bilinçlendirme yapılması ve olta balıkçılığının turizme katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Ayrıca vatandaşları denizin güzelliğiyle tanıştırmak istiyoruz" dedi. İl dışından 4 takımın katıldığı yarışmada 7 de kadın yarışmacı yer aldı. Yarışmaya katılanlardan Murat Karakaş, şöyle konuştu:
 
"Çok fazla balık avlamak değil, az ve öz avlamak gerekiyor. Küçük balıkları avlamıyoruz. Av merakı olanların bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz."
 
Aynı takımda yer alan ev kadını Hülya Bilir ve bir reklam şirketinde çalışan Gülay Uyar birkaç yıldır balık avladıklarını söyledi. Bilir, "Balık avlamak çok zevkli. Zaman buldukça balık avlayıp stres atıyoruz" dedi. Yarışmacılar kurallara uymayan ve küçük olan balıkları denize saldı. Yarışmada genellikle mercan, karagöz ve çipura avlandı. Yarışmaya katılanlar döndüklerinde, tuttukları balıkların tartımı yapılacak ve dereceye girenler belirlenecek.

DHA