Bodrum'da cami imamını şaşırtan not

BODRUM'da bir vatandaş, Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camisi'nde cep telefonunu şarj ettikten sonra imama 'helallik' isteyen notla bir miktar para bıraktı.

Bodrumda cami imamını şaşırtan not
13 Mayıs 2016 Cuma 17:32 tarihinde eklendi, 1.324 kez okundu.
BODRUM'da bir vatandaş, Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camisi'nde cep telefonunu şarj ettikten sonra imama 'helallik' isteyen notla bir miktar para bıraktı.
 
Bodrum, İskele Meydanı'ndaki 450 yıllık tarihi geçmişe sahip Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camisi İmamı Mücahit Şahin, akşam namazı için geldiği camideki odasının kapısın önünde bir not kağıdı olduğunu gördü. Notta, "Hocam telefon şarjı için elektrik kullandım. Sadaka olarak helal edin" yazdığını ve yanına da 2 lira 10 kuruş bozuk para olduğunu görünce duygulandı.
 
Bu örnek davranıştan etkilenen İmam Şahin, "Camimiz turisttik bir ilçede olduğu için özellikle yaz aylarında yabancı turistler ve tatilcilerin de gelip, ziyaret ettiği oluyor. Bir kardeşimiz telefonunu camide şarj etmiş ve caminin elektriğini kullandığı için de bizlere helallik olarak cüzi bir miktarda ama manevi değeri yüksek bir para bırakmış. Bu bizler için çok büyük bir örnektir. Bu kardeşimizden Allah razı olsun.15 yıllık imamım böyle bir olayla karşılaşmadım" dedi.
 
Notu bırakan kişiye haklarını canı gönülden helal ettiklerini de belirten İmam Şahin, "İnşallah bu gibi kardeşlerimiz her zaman çoğalır ve Müslümanlık daha da yukarılara erişir" diye konuştu.
 
Olaya şahit olanlardan Tepecik Camisi imamı Yüksek Kılınçarslan da akşam ezanını okumak için camiye geldiklerinde böyle güzel bir notla karşılaştıklarını söyledi. Notun yanında para olduğunu görünce şaşırdıklarını dile getiren Kılınçarslan, "Çok ilginç ve enteresan bir olay. Kardeşimizi de görünce duygulandık. 'Demek ki böyle insanlar var' dedik. Yapılan bu tür iyilikler duyurulmalı" ifadesini kullandı.
 
Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)